موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 31 صفحه
شماره فایل : 776 mg
در ذیل به برخی از انتقادات بر روشهای برنامه ریزی اشاره میشود تا شکاف دانش در زمینه برنامه ریزی و به تبع آن برنامه ریزی برای جهان، بیشتر تصریح گردد. - بسیاری از نظریه های ارائه شده در دانش مکتوب مدیریت، از تجارب محققان آموزش دیده در غرب، حاصل شده اند و پیش فرض این مطالعات نیز این بوده است که آنچه در جامعه آمریکایی مصداق دارد، جنبه جهان شمول دارد و درسایر جوامع بشری نیز قابل اجرا است(زاهدی، 1387).
این پیش فرض البته مورد نقد میباشد و برخی بحث بومی کردن مدلها را مطرح نموده اند. حال این سئوال که چگونه میتوان این نظریات را برای امر برنامه ریزی جهان، بومی نمود، به معمایی پیچیده می ماند. همچنین برخی نظریه پردازان ممکن است در راه بومی کردن مدلها، راه افراط درپیش گیرند و بدون ارائه دلایل و تحت پوشش عنوان پرطمطراق بومی کردن(بدون رعایت لوازم بومی کردن عالمانه) مدعی شوند که این پیش فرضها در کشورهای دیگر به هیچ وجه مصداق ندارند و نباید بکار گرفته شوند.
مشکل وقتی دوچندان میشود که توهم توطئه جای نقد خردمندانه جریانات جهانی را بگیرد و بومی کردن، با مسائل ایدئولوژیک و فربه کردن ادیان و دخالت قدرتمداران، توأم گردد. حال جمع این روندها در ایجاد مدل برنامه ریزی برای جهان، پیچیدگی فرآیند تدوین این مدل را عیان میسازد(همچنانکه شکاف دانش در زمینه برنامه ریزی برای جهان را نیز آشکارتر میسازد).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.