موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 50 صفحه
شماره فایل : 781 mg
اين که چه چیزی باعث میشود افراد به طور موثری دانش خود را با ديگر افراد سازمان تسهیم کنند يک پرسش اساسی است. در واقع، تسهیم دانش در عمل کار سادهای نیست (Renzl,2008) . برای آنکه سازمانها از مزایای تسهیم دانش برخوردار شوند، عوامل متعددی مانند فناوری اطلاعات، جو سازمانی و سیستم پاداش دهی مناسب بايد وجود داشته باشند (Tohidnia & Mosakhani,2010) .
در حالیکه تأکید مديريت دانش سنتی بر فناوری يا طراحی سیستم های اطلاعاتی پردازشگر دانش بود، در دیدگاههای نوین، بیشتر به افراد و رفتارهای آنان در تسهیم دانش (Al-Alawi et al.,2007) و بر همکاری کارکنان دانشی در خلق و تسهیم دانش تمرکز میشود (Hong et al., 2011).
هرچند انگیزش و تخصص افراد نقش مهمی در مشارکت افراد در تسهیم دانش دارد (Wang & Noe, 2010,p119) ، اما همیشه خیلی ساده نمیتوان پیشبینی کرد که کارکنان چه زمان و چرا دانش خود را تسهیم میکنند، زيرا تسهیم دانش پدیده ای اجتماعی است و به روابط بین فردی و تعاملات اجتماعی بازمیگردد (Lin et al.,2012). بنابراین، عوامل فردی نقش بسیار مهمی در رفتارهای تسهیم دانش دارند (Tohidnia and Mosakhani, 2010) که از ديدگاه برخی اندیشمندان، یکی از اين عوامل، اعتماد درون سازمانی است (Mooradian, Renzl & Matzler, 2006).
افراد در صورت داشتن اعتماد، تمايل بیشتری برای ارائه دانش مفید به يكديگر خواهند داشت(Chen et al.,2010).و معمولا در سازمانهایی که دانش چندان به خوبی انتقال داده نمیشود، جوی حاکی از عدم اعتماد حکمفرما ست (Tanner, 2010).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.