موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 53 صفحه
شماره فایل 801
از دیدگاه امیل دوركیم خودكشی معمولاً به سه شکل مشاهده میشود. الف) خودكشی انجام یافته: شامل همهی مواردی است كه شخص با انجام یك عمل انهدامی و تخریبی صدمهای به خود وارد میكند كه منجر به مرگ میشود. ب) اقدام به خودكشی: شامل آن دسته اقداماتی است كه شخص به منظور از بین بردن خود انجام میدهد و لیكن منجر به مرگ نمیشود.
ج) افكار خودكشی: این نوع خودكشی تحت عناوین مختلف مانند خودكشی ناقص، خودكشی ناموفق، عقیم، ژست خودكشی و ... نامیده میشود. افكار خودكشی شامل اشتغالات ذهنی راجع به نیستی و تمایل به مردن میباشد كه هنوز جنبهی عملی به خود نگرفته است (اسلامینسب، 1371). در جایی دیگر دوركیم، خودكشی را به چهارگروه تقسیم كرده است: الف ) خودكشی دگرخواهانه : در خودكشی دگرخواهانه فرد وظیفه اخلاقی عمیقی را در خود احساس میكند و علاقهمند میشود تا خود را فدایی دیگران كند. وقتی فردی به احساس همبستگی و انسجام قوی به یك گروه فوقالعاده یكپارچه و متحد مقید باشد، ارزشها و هنجارهای گروه را از آن خود میداند و بین منافع خود و گروه فرقی نمیگذارد.
در چنین شرایطی فرد در آرزوی فدا كردن زندگی خود به خاطر هدفهای گروه خواهد بود. به عنوان مثال میتوان خلبآنهای از جان گذشته ژاپنی در جنگ جهانی دوم را نام برد. در خودكشی دگرخواهانه «من» فرد به جای این كه قوی باشد، آن قدر ضعیف است كه نسبت به خواستههای جامعه نمیتواند مقاومت كند و در نتیجه مرتكب خودكشی میشود، در چنین مواردی هویت فردی درگروه اجتماعی حل میگردد. در این نوع خودكشی، فرد از هنجاریهای اجتماعی منحرف نیست، بلكه همساز با آنها است
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.