قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 43 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 489 را دانلود کنید.
از دیدگاه اسلام در باره روانشناسی اسلامی، به ویژه روان درمانگری تا كنون مطالعات علمی مدون انجام نگرفته یا اینكه پژوهشگر قادر به دریافت اطلاعاتی در این زمینه نبوده است. در حالی كه در اسلام به عنوان دین جامع و كامل كه تمام زوایای زندگی انسان را مورد توجه قرار می دهد، زمینه های مناسبی برای چنین انجام مطالعاتی وجود دارد (نوابی نژاد،1379).
اسلام به هدایت زندگی انسان و تامین بهداشت روانی او توجه دارد و بدیهی است كه شیوه های خاصی را برای بر قراری تعادل روانی ارائه دهد. هدف اغلب شیوه های ارائه شده یاری رساندن به انسان، به منظور برخورداری از روح و روان سالم است تا بتواند با توسل به بهترین راه های ممكن به آرامش برسد.
نگرش صحیح نسبت به مشكلات و ناكامی ها، موهبتی است كه با آن آدمی در مواجهه با نمونه های به ظاهر ناموزون خلقت، زیبایی و توازن در آن ها می بیند و در زشتی ها، زیبایی را جست و جو می كند. تفكر دینی با هدف كاهش فشار وارد بر انسان در رویارویی با مصائب و حوادث، شیوه هایی را آموزش می دهد تا با استفاده از آن به نتایج مطلوب، از جمله آرامش، برسد (نوابی نژاد،1386) ارتقای سلامت افراد جامعه یكی از مهمترین مسائل اساسی هر كشور محسوب می شود.
همن طوریكه قبلا در تعریف سلامت روان اشاره گردید، طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، بهداشت روانی علمی است كه با آن انسانها قابلیت برقراری ارتباط موزون و هماهنگ با دیگران را می یابند و قادر به تغییر و اصلاح محیط فردی و اجتماعی، حل تضادها و بر آوردن تمایلات شخصی به طور منطقی، عادلانه و متناسب می شوند. از دیدگاه اسلام كسی كه «خود آگاهانه با تمامی هستی ارتباط زنده و پویا دارد و می تواند تعارضات خویش را با جهت گیری مثبت حل كند، از نظر روانی سالم است»(احمدی، 1384).
ادامه دارد ...