موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 66 صفحه
شماره فایل : 785 mg
ادبیّات استراتژی در باب مزیت رقابتی از دیر باز تحت تسلّط دو نگرش یا تئوری بوده است که عبارتند از: 1) تئوری سازمان صنعتی 2) تئوری مبتنی بر منابع شرکت 2-4-4-1 تئوری سازمان صنعتی ادبیات استراتژی جهانی در گذشته تحت تسلّط نگرش سازمان صنعتی بوده است.
به خصوص در این زمینه می توان پارادایم ( ساختار – هدایت – عملکرد ) توسط باین را مثال زد که عمومی ترین چهار چوب در این زمینه است.بر اساس این تئوری ساختار خارجی صنعت تعیین کننده عملکرد اقتصادی شرکت می باشد. بدین نحو که ساختارصنعت استراتژی شرکت را مشخص نموده و استراتژی شرکت به نوبه خود عملکرد اقتصادی شرکت را تعیین می نماید. تئوری سازمان صنعتی یا نگرش سازمان صنعتی تأکید اولیّه خود را بر تجزیه و تحلیل عوامل خارجی متمرکز کرده است که به بهترین وجه توسط چهار چوب پنج نیروی رقابتی پورتر در صنعت بیان شده است .
به بیان دیگر ، چون نیروی خارجی بازار جهانی فشار های خاصّی را برکسب و کار تحمیل می نماید استراتژی بوسیله الزامات بازار تعیین شده و مزیّت رقابتی از اجرای استراتژی مشتق می شود . در سال 1991 بارتی دو فرض نهفته در تئوری سازمان صنعتی را معرفّی نمود که عبارتند از : 1) شرکت های موجود در یک صنعت و در یک گروه استراتژیک در زمینه منابع استراتژیک تحت کنترلشان مشابه هستند. 2) اگر مثلاً بوسیله ورود یک تازه وارد به یک صنعت یا گروه استراتژیک ، نا همگونی میان منابع بوجود آید این ناهمگونی دارای عمر کوتاهی خواهد بود.
3) اگر این دو فرض محقّق شوند ، چون منابعی که شرکت ها برای انجام استراتژی هایشان به کار می گیرند دارای سطح حساسيّت بالایی می باشند . در این صورت شرکت به صورت ماهیّتی صرفاً اقتصادی و یا شاید به شکل جعبه سیاه در نظر گرفته می شود نه به صورت یک مؤسسه اجتماعی با اهداف و منظور های اقتصادی . در این صورت است که نقش فاکتور های درون سازمانی در انتخاب استراتژی ها بی ربط جلوه می نماید.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.