موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 66 صفحه
شماره فایل : 809 mg
اولین اقدامات نظام در ادارات که تحت عنوان ((پاکسازی)) نظام اداری نامیده میشد از دهه 50 بعد از انقلاب آغاز گردید. پیش فرض این ساختار اجرایی و مصوبه مربوط به آن این بود که وجود عناصر به جا مانده از نظام شاهنشاهی در نظام اداری جمهوری اسلامی، عاملان اصلی بروز فساد در نظامند. از این رو، با پاکسازی این عناصر توسط نیروهای انقلابی موجود در ادارات، میتوان نظام اداری را از وجود انواع فساد پاک کرد.
این اقدام اگرچه اقدامی انقلابی به شمار میرفت اما اقدامی تک ساحتی و غیر نظاممند بود و به دیگر عناصر نظام اداری به عنوان عوامل بالقوه برای تولید فساد توجه نشد. اقدام دیگر برای مبارزه با فساد ((بازسازی نیروی انسانی)) بود.
برای این منظور اقداماتی در جهت راه اندازی آموزشهای سیاسی- عقیدتی لازم برای وصول به این امر مهم انجام شد. اقدام بعدی برای مبارزه با فساد ((گزینش نیروی انسانی)) بود. اگر چه این اقدام جامعتر از دو اقدام گذشته مینمود، لکن هنوز نگاه تک ساحتی و غیر سیستمی در آن پیش فرض این قانون بود. در طول همه این سالها، شاید یک پیش فرض وسیعتری که با اتکا به آن تنها به عنصر نیروی انسانی در نظام اداری پرداخته میشد و به سایر ابعاد آن توجه ویژه صورت نمیگرفت، این بود که این دستگاهها موقتند و ساختارهای جدید پاکیزه برآمده از انقلاب، موسوم به ((نهادهای انقلابی)) که عملکردشان به هیچ روی قابل مقایسه با دستگاه بوروکراسی به جا مانده از رژیم شاهنشاهی نیست، به تدریج جایگزین بعضی از موارد نمونههای عکس هم مشاهده شد.
در دهه 70 ، در حوزه سامانههای اجرایی مبارزه با فساد، تحول دیگری رخ داد، نگاه نسبت به ارتقای سلامت اداری فراتر از کارکنان و نیروی انسانی صرف رفت، و با ((تاسیس شورای عالی اداری))، سایر عناصر نظام اداری مانند قوانین و مقررات، ساختارها، فرآیندها نیز مورد نظر قرار گرفت. مداخله در این عناصر نیز، به عوامل ایجاد سلامت اداری و اصطلاح فراتر آن ((تحول نظام اداری)) انجامید. در این دوره به منظور صرفه جویی در هزینهها، کوچکسازی اندازه دولت، انگیزه رشد تا ادغام دستگاههای موازی در دستور کار دولت قرار گرفت.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.