فیشر (1994، نقل از میسرا و كاستیلو،2004)، بر نقش با اهمیت و تعیین كننده استرس تحصیلی در شكل گیری تجارب دانشجویان، در كنار متغیر های ششگانه (سن، جنس، انگیزه ادامه تحصیل، عزت نفس كلی، مفهوم خود تحصیلی) دیگر تأكید كردند.
پیشینه داخلی و خارجی:
دارد
منابع فارسی:
دارد
منابع لاتین:
دارد
نوع فایل:
Word قابل ویرایش
تعداد صفحه:
52
فیشر (1994، نقل از میسرا و كاستیلو،2004)، بر نقش با اهمیت و تعیین كننده استرس تحصیلی در شكل گیری تجارب دانشجویان، در كنار متغیر های ششگانه (سن، جنس، انگیزه ادامه تحصیل، عزت نفس كلی، مفهوم خود تحصیلی) دیگر تأكید كردند.توین من و همكاران (2004؛ به نقل از قاسمی زاد و همکاران، 1391)، و شفیع پور و همكاران (2008)، بین كیفیت زندگی و استرس ارتباط معكوس به دست آوردند. یعنی هرقدر افراد از كیفیت زندگی بالاتری برخوردار باشند ، میزان استرس افراد نیز كمتر است.وضعیت های روانشناختی مانند استرس، اضطراب، افسردگی و خشم، ناکامی، هیجانات منفی و... به عنوان عوامل تسریع کننده ی حملات آسم شناخته شده اند (کوهن ،1975). استرس زیاد باعث افت عملكرد، افزایش تعداد خطاها و كاهش سلامت روانی می گردد (پورینه و همکاران، 2007).
عوامل استرس زای محیطی در ایجاد و تشدید علایم و نشانه های بیماری فشارخون تأثیر زیادی دارند برانگیختگی فیزیولوژیكی مفرطی كه در موقعیت های استرس زا ایجاد می شود، باعث افزایش تولید هورمون های اپی نفرین و نوراپی نفرین می شود و به همان نسبت ضربان قلب و فشارخون را بالا می برد. این پاسخگویی فیزیولوژیكی مفرط نهایتا احتمال وقوع بیماری فشارخون را افزایش می دهد (والک، 1957). تحقیقات بالینی نشان داده است که بیماران مبتلا به آسم در پاسخ به استرس، انقباضات بیشتری در قسمت های فوقانی مجاری هوایی نشان می دهد (ریتز ، 2000).
به طور کلی موقعیت های استرس زا 20 تا 40 درصد حملات آسم بیماران را افزایش می دهند(ایزنبرگ ، 1994). همچنین همپوشی این بیماری با اختلالات روانی، که به طور عمده شامل اضطراب و افسردگی است بالا می باشد (دشموک و همکاران، 2007). اختلالات روانی مذکور و وقایع استرس زا باعث افزایش شدت آسم شده، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت را دراین افراد به شدت کاهش می دهد (لیو و همکاران، 2002؛ ریچاردسون و همکاران، 2006).
استرس می تواند باعث افزایش میزان افسردگی، کاهش رضایت شغلی، نقص در ارتباطات فردی و حتی افکار خودکشی شود. هم چنین، استرس می تواند با کاهش تمرکز مراجع و ایجاد اختلال در مهارت های مربوط به تصمیم گیری و با تأثیر بر تواناییهای متخصص سلامت روان در برقراری ارتباط درمانی قوی با مراجع، موجب کاهش تأثیر مداخله های روان شناختی شود (شاپیرو ، 2005).
استرس ناشی از دیابت علاوه بر اثرات سوء جسمی، اثر منفی روانی نیز دارد (پیبرنیک-اکانوویچ و همکاران، و همکاران، 2005). بررسی های اخیر نشان داد ه اند كه اكثریت افراد دارای لوپوس اریتماتوز سیستمیک معتقدند كه استرس در شروع و تشدید بیماری آنها نقش عمده ای ایفا كرده است(کوتو و همکاران، 1999).