موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 35 صفحه
شماره فایل : 205 mg
مطالعه رضایت شغلی با مطالعات هاثورن در اوایل سال 1930 شروع شد و از این سال رضایت شغلی بهطور وسیع مورد مطالعه قرار گرفت. در اصل رضایت شغلی به این دلیل اهمیت پیدا كرد كه طرفداران اولیه رویكرد در روابط انسانی، تئوریستها و مدیران را قانع كرد كه كارگر خوشحال، كارگری سودآور است. با وجود تأكید بسیار درك ما از این مفهوم محدود است. معهذا درباره تعریف مناسب رضایت شغلی، توافقهایی وجود دارد. تلاش كلاسیك برای تعریف رضایت شغلی در سال 1985 توسط رابرت هاپاك انجام شد.
وی درباره پیچیدگی رضایت شغلی، هشدار داد. و آن را به عنوان تركیبی از موارد روانشناختی، فیزیولوژیك و محیطی تعریف كرده است كه باعث میشود شخص اظهار نماید كه «من از شغلم رضایت دارم» لوین بیان میكند كه رضایت شغلی اشاره دارد به میزان علاقه فرد به شغل خود. نایلوروبلوم رضایت شغلی را به عنوان یك نگرش كلی شكل گرفته و منتج از فاكتورهای شغلی ویژه، خصوصیات فردی و روابط خارج از شغل تعریف میكنند. رضایت شغلی یك طرز تلقی كلی و متعلق به فرد در جریان شغل وی میباشد و به عنوان یك ارزیابی شخصی از شرایط موجود در شغل یا كار، اداره و ... منصور میگردد كه در نتیجه تملك یك شغل روی میدهد.
به نظر دیویس و نیواستورم (1989) رضایت شغلی مجموعهای از احساسهای سازگار و ناسازگار است كه كاركنان با آن احساس به كار خود مینگرند. میان این احساسها و عنصر دیگر از نگرش كاركنان، یعنی اندیشههای ذهنی و نیتهای رفتاری تفاوتی آشكار و مهم وجود دارد.
این سه عنصر در مجموع به مدیران سازمانها كمك میكنند تا واكنش كاركنان را نسبت به شغلشان درك كنند، و اثر آن را بر رفتار بعدیشان پیشبینی نمایند. وقتی كه كاركنان به سازمان میپیوندند، مجموعهای از خواستهها، نیازها، آرزوها و تجربیات گذشته را كه بر روی هم انتظارات شغلی را میسازند، با خود به همراه دارند. رضایت شغلی نشانی از ارتباط توقعات نوخواستة انسان با پاداشهایی كه كار فراهم میآورده است.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.