قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 38 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 213 را دانلود کنید.
در استفاده از آزمون ها، نه تنها باید ویژگی های مهم آن ها (اعتبار، روایی و حساسیت) را در نظر گرفت باید برخی و یژگی های دیگر را،که اهمیّت کمتری از ویژگی های اصلی ندارد، به حساب آورد.
زیرا معلوم نیست که ما بتوانیم هر آزمونی را که دار ای اعتبار و روایی است در همه جا و همه شرایط مورد استفاده قرار دهیم.ویژگی های دیگری را که برای یک آزمون در نظر می گیرند عبارتند از:سهولت اجرا، سهولت نمره گذاری، صرفه جویی در زمان و صرفه جویی در هزینه. سهولت اجرای یک آزمون زمانی امکان پذیر خواهد بود که آزمون یک دستورالعمل کاملاًروشن،کلید تصحیح، شیوه نمره گذاری دقیق و معیار مقایسه،که آن را نرم یا هنجار می نامیم، داشته باشد.
آزمونی که اجراکننده بارها باید دستورالعمل آن را بخواند تا خوب بفهمد،آزمونی که مدت زیادی برای اجرا لازم دارد، به طور کلی،آزمونی که وقت گیر است عملاًمورد استفاده قرار نخواهد گرفت.سهولت نمره گذاری هم زمانی امکان پذیر خواهد بود که نمره گذاری کاملاًعینی باشد.
منظور از عینی بودن این است که اگر دو مصحح به یک ورقه نمره بدهند به نتیجه یکسانی برسند.این حالت زمانی اتفّاق می افتد که پاسخ آشکارا صحیح یا غلط باشد و درستی آن به قضاوت تصحیح کننده نیاز نداشته باشد. در مورد این که یک آزمون، از نظر زمان و هزینه لازم برای برگذاری آن، باید مقرون به صرفه باشد جای هیچ تردیدی وجود ندارد.امروزه بیش از همه وقت طلاست.محدودیت های زمانی و اقتصادی اجازه نمی دهند که ما بتوانیم هر آزمونی را با هر نوع صرف وقت و هزینه به کار ببریم.
امروزه ما به دنبال آزمون هایی هستیم که در حداقل زمان بیشترین اطلاعات را در اختیار ما بگذارند. ویژگی دیگری را که می توانیم برای آزمون ها قائل شویم این است که یک آزمون حتماً باید در آزمودنی رغبت ایجاد کند.یعنی مواد آن طوری باید باشد که آزمودنی با علاقه به آن ها پاسخ دهد(همان،ص،131-130).
ادامه دارد ...