قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 36 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 291 را دانلود کنید.
در سال های نخستین قرن بیستم، در حالی که فروید، یونگ، آدلر و سایر نظریه پردازان روان پویایی درمورد ماهیت شخصیت انسان با اتکا به روش بالینی نظریه پردازی کردند رویکرد تازه ای به نام رفتارگرایی از تحقیقات آزمایشگاهی روی حیوانات و انسان ها پدیدار شد و دو تن از پیشگامان رفتارگرایی، ثرندایک و واتسون بودند، اما فردی که غالبا با موضع رفتارگرایی تداعی شده اسکینر است که تحلیل رفتاری جدایی آشکاری از نظریه های بیمار گمانه ای روان پویایی است.
اسکینر به عنوان محیط گرا معتقد بود روان شناسی نباید رفتار را براساس اجزای سازنده ی فیزیولوژیکی یا سرشتی ارگانیزم توجیه کند، بلکه باید آن را بر پایه ی محرک های محیطی تبیین نماید. او می دانست که عوامل ژنتیکی مهم هستند، اما تاکید داشت که چون آن ها هنگام لقاح ثبت شده هستند، به کنترل رفتار کمکی نمی کنند.
تاریخچه ی ارگانیزم، نه آناتومی، مفیدترین اطلاعات را برای پیش بینی و کنترل کردن رفتار تعیین می کند (فیست، فیست، 2002، ترجمه ی سید محمدی، 1391). به طور کلی اسکینر شخصیت را در بهترین حالت، مخزن رفتارهایی که مجموعه ی منظم وابستگی ها ایجاد کرده تعریف نموده است (اسکینر، 1974؛ به نقل از فیست و فیست، 2002؛ ترجمه ی سیدمحمدی، 1391).
ادامه دارد ...