قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 51 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 271 را دانلود کنید.
براساس شناختدرمانی خطاهای شناختی و افکار غیرمنطقی منجر به افکار منفی و ناسالم از نوع افسردگی و اضطراب می شوند و هر احساس منفی ، ناشی از اندیشه منفی به خصوصی است (برنز، 1990، ترجمه قراچهداغی، 1391).خطاهای شناختی سرچشمه نگاه افراد به پدیدهها، رویدادها و روابط هستند.
تفکر همه یا هیچ، فیلتر ذهنی، بی توجهی به امور مثبت، نتیجه گیری شتابزده، درشت نمایی، استدلال احساسی، نظام بایدها، برچسب زنی، شخصی سازی و سرزنش کردن از جمله مهم ترین خطاهای شناختی هستند که احساسات منفی را به دنبال دارند و باعث یاس و ناامیدی در فرد میشوند. این فرایندهای بدکارکرد شناختی باعث میشود که فرد نظر بدبینانهای نسبت به دیگران و خود داشته باشد و این بدبینی به نوبه خود بر روابط اجتماعی و گوشه گیری فرد تاثیر دارد.
آموزش مقابله با باورهای غیرمنطقی باعث شناخت خطاهای شناختی میشود و آگاهی و کنترل بر این باورها باعث تغییر نگرش فرد و خوشبینی نسبت به امور و پدیده ها میشود. آلبرت الیس باورهای غیر منطقی را به این صورت طبقه بندی می کند: 1- باور غیر منطقی تایید دیگران: این باور كه نیاز به حمایت و تأیید افرادی داریم كه آنها را میشناسیم و یا به آنها علاقه داریم. این باور میتواند به دلایل متعدد مشكلاتی برای انـسان ایجاد كند.
برای مـثال تقاضای مورد تایید دیگران بودن سبب می شود كه انسان خودش رابه خاطر این كه آیا می تواند این تأیید را بدســت آورد یا نه ناراحـت و نگران نماید. اگر این تأیید را قطعا بدست آورد آنگاه نگران خواهد بود كـه مبادا دوباره آن را از دست بدهد. نگرانی كامل داشتن در مورد تأیید دیگران بر روی تصمیم و عملــكرد فرد در مورد زندگیاش تأثــیر میگذارد.
اینــكه خواستار یا تقاضامند تأیید و تقویت تقریبا هر كسی باشـیم هدفی غیر قابل دسترسی است، چرا كه هر كاری كه فرد انجام میدهد ممكن است بعضی آن را تأیید كنند و بعضی دیگر تایید نكنند و گروهی نسبت به آن بی تفاوت باشـند.
بنابراین انسان اگر به زندگـی خود ادامه دهد و زندگی خود را طـبق مــیل و آرزوهای خویــش اداره كند، مردم وی را تایید میكنند و او را دوست دارند، اگر چه آنـان ممـكن اسـت همـان مردمی نباشـند كه وی خواســـتارتایید آنهاسـت (عباس پور،1393).
ادامه دارد ...