قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 28 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 328 را دانلود کنید.
بم و شاختر (به نقل از بايرن و بارون، 1991، ص 64) معتقدند ما اغلب نگرشها، احساسات يا هيجاناتمان را مستقیماً نميشناسيم. بم به جاي تمركز بر منابع بيروني براي كسب چنين شناختي، منبع بالقوه ديگري را خاطر نشان ميكند. مشاهده رفتارهاي خود: وقتي ما بهگونهای عمل ميكنيم عاقلانه به نظر ميرسد كه نگرش يا احساسي همسان با چنين رفتاري داشته باشيم.
بنابراين آنچه كه انجام ميدهيم به عنوان راهنماي مفيدي نشان ميدهد كه چه اتفاقي در درون در حال روي دادن است. بهعلاوه فرايندهايي كه ضمن آن به شناخت خود نائل ميشويم، بسيار مشابه با فرايندهايي است كه ما را به شناخت ديگران ميرساند. بم فرض ميكند، در موقعیتهایی كه در آنها نشانههاي دروني ما در رابطه با اين موضوعات ضعيف يا مشكوك هستند، ما بر مشاهده رفتارهايمان تكيه ميكنيم تا نگرشها و احساساتمان را استنباط كنيم.
مثلاً اگر ما به شدت مجذوب شخصي هستيم، چنين احساسي را از اين واقعيت كه اغلب در محيط بيرون در جستجوي او هستيم، استنباط نميكنيم. زيرا اين احساس واضحتر از آن است كه چنين شاهدي نياز داشته باشد. همچنين بم معتقد است ما رفتارمان را به عنوان راهنمايي براي نگرشها يا هيجانات فقط در مواردي به كار ميبريم كه اين رفتارها آزادانه انتخابشده باشند. اگر اين رفتارها تحميلي باشند، از هر استنباطي خودداري ميكنيم. تئوري بم توسط تجارب شخصي و يافتههاي تحقيقاتي زيادي تأیید شده است.
در زندگي مواقعي پيش ميآيد كه هیجانزده شدهایم، اما پس از مشاهده رفتارمان متوجه ميشويم كه احساسات ما بسياري قویتر از آن چیزی است كه فكر ميكرديم؛ مثلاً شروع به خوردن غذا ميكنيم و به محض شروع كشف ميكنيم خيلي گرسنهتر از آنچه فكر ميكرديم هستيم.
با همين كه صدايمان را براي دعوا با كسي بالا ميبريم، در مييابيم كه واقعاً عصبانیتر از آن هستيم كه انتظارش را داشتيم. در اين نمونهها، فرض بم در اين مورد كه ما واقعاً احساسات يا ديدگاههاي دروني خويش را به اندازهای كه فكر ميكنيم، نميشناسيم مناسب به نظر ميرسد. پس منبع ديگري كه همان مشاهده رفتارمان است لازم میشود. (بايرن و بارون ، 1991، ص 64).
ادامه دارد ...