قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 41 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 340 را دانلود کنید.
یكی از ابعاد بسیار مهم اخلاق كار، بُعد روانشناختی آن است، زیرا اخلاق، متغیری است كه آگاهی و اراده فردی در آن نقش محوری ایفا میكند، بسیاری از اندیشمندان برای بهبود اخلاق كار، بر نظریههای رفتاری تأكید داشتهاند. هرگاه فردی كار اخلاقی انجام داد و از سوی جامعه تشویق شد، احتمال انجام كارهای اخلاقی دیگر تقویت میشود، تا جائیكه كار اخلاقی بصورت ارزشهای درونی وی در میآید.
بدین ترتیب برنامهریزان كلان كشوری قادر خواهند بود اخلاق كار را در افراد جامعه نهادینه كنند، زیرا تغییر مدیریت اساساً در شیوههای انگیزش افراد در محیطهای كاری و نحوه پاداشهای مادی آنها تأثیر میگذارد كه ابعاد اقتصادی و روانی اخلاق كار محسوب میشوند (تدین، 1385) .
از خود بیگانگی
بعنوان یكی از عوامل روانشناختی مرتبط با اخلاق کار در نظام پیشهوری، رابطهی موجود بین كارگر و كارفرما شخصی بود و این رابطه ایجاب میكرد كه كارگر و كارفرما در مقابل یكدیگر دارای تعهدات و وظایفی گستردهتر از آنچه امروز انتظار میرود باشند. اما تولید كارخانهای در وضعیت اجتماعی همه كارگران، تغییرات اساسی بوجود آورد و بر مهارتهای پیشهای و روابط كار، اثر عمیقی گذاشت. بدین ترتیب نیروی كار در یك كارگاه یا كارخانه متمركز و محل زندگی و كار از یكدیگر جدا شد.
كارگران میبایست از نظمی كه كارفرما اعمال میكرد، یعنی ساعات و سرعت كار منظم تبعیت میكردند و اگرچه از نظر حقوقی آزاد بودند ولی از نظر اقتصادی و اجتماعی وابسته و تابع بودند. بسیاری از صاحبنظران معتقدند از خود بیگانگی افراد میتواند تأثیر مستقیمی بر میزان علاقه، دقت، مسئولیت، ابتكار و مولد بودن آنها داشته باشد. اخلاق كار، قواعد و زمینههای برانگیزاننده و فعال شده تعهد ذهنی، روانی و فیزیكی فرد یا گروه است (قراملکی،1387:).
ادامه دارد ...