قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 46 صفحه
کد فایل: mb 347
ويكتور وروم با همكاري فيليپ يتون، آرتورياگو، براي كمك به مديران در انتخاب اينكه كدام يك از شيوه هاي سه گانه براي وضعيت هاي گوناگوني كه در انجام امور روزانه با آن مواجه مي شود، مناسب تر است، چارچوبي پيشنهاد نموده اند. آنها سه روش اصلي تصميم گيري را كه مورد بحث قرار گرفت، به پنج شكل زيرربط، داده اند:
1- تصميم مقتدرانه: مدير با استفاده از اطلاعات موجود در آن زمان به تنهايي به حل مسأله و اتخاذ تصميم مي پردازد. 2- تصميم مقتدرانه: مدير، اطلاعات ضروري از زيردستان يا ديگر اعضاي گروه بدست مي آورد و سپس براي حل مساله تصميم مي گيرد. مدير پيش از كسب اطلاعات زيردستان ممكن است به آنان بگويد كه مساله چيست.
زيردستان اطلاعات لازم را فراهم مي كنند. اما در ارائه راه حل ها و ارزشيابي آنها دخالت ندارند. 3- تصميم گيري مشورتي: مدير مساله را با زيردستان يا ديگر اعضاي گروه به طور جمعي در ميان مي گذارد تا عقيده و پيشنهادهايشان را بدست آورد، بدون اينكه آنان را بطور گروهي دورهم جمع كند. مدير آنگاه تصميم مي گيرد.
اين تصميم ممكن است بازتاب داده هاي زيردستانش باشد يا نباشد. 4- تصميم گيري مشورتي صوري دوم: مدير مساله را با زيردستان يا ديگر اعضاي گروه بطور جمعي در ميان مي گذارد تا عقيده و پيشنهادهاي آنان را به دست آورد و تصميم را اتخاذ مي كند كه ممكن است بازتاب داده ها آنان باشد يا نباشد.
ادامه دارد ...