قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 14 صفحه
کد فایل: mb 372
به نظر هرشنسون سازگاری شغلی شامل سه جز است که عبارتند از:1-رفتار نقش شغل. 2- عملکرد وظایف. 3- رضایت کارمند ( حسینی ، 1392) . نظریة سازگاری شغلی مبتنی بر مفهوم ارتباط بین فرد و محیط است . نظریة سازگاری شغلی كار را چیزی بیش از فرایندهای وظیفه مدار گام به گام می داند؛
كار تعاملات انسانی را در بر می گیرد و منبعی از رضایت، پاداش، تنیدگی و بسیاری از متغیرهای روان شناختی دیگر است. فرض اصلی در این نظریه آن است كه فرد خواهان دستیابی و حفظ ارتباط مثبت با محیط كاری است. طبق نظر دیویس و لاف كوئیست افراد نیازهایشان را وارد محیط كاری می كنند، و محیط كاری نیز از فرد مطالباتی دارد. به منظور بقای فرد و محیط كاری هر دو باید به درجاتی از هماهنگی برسند . دو عنصر كلیدی در این نظریه ساختار محیطی و سازگاری كاری است .
سازگاری كاری زمانی در بهترین حالت است كه فرد و محیط، نیازهای كاری را با مهارتهای كاری هماهنگ كرده اند . تغییرات هم می تواند باعث رضایت كارمندان شود . تلاش كارمندان برای بهبود هماهنگی شان با محیط كاری می تواند به عنوان اقداماتی جهت دستیابی به سازگاری كاری در نظر گرفته شود . معمولاً سازگاری به دنبال یكی از دو حالت زیر حاصل می شود : كنش و واكنش . در حالت كنش، كا رمندان تلاش می كنند تنها محیط كاری را تغییر دهند ، در حالی كه در وضعیت واكنشی تلاش دارند تا خودشان بهتر با محیط كاری هماهنگ شوند (صادقیان ، 1388 ، ص52) .
نظریه خصیصه - عامل: این نظریه بر سه اصل استوار است: اولا: توجه به وجود تفاوت های فردی بین انسانها از نظر جسمانی، روانی و اجتماعی هر فردی می تواند با نوع خاصی از مشاغل حداکثر سازش را دارا باشد . ثانیا : انجام مشاغل متعددبه خصوصیات خاص نیاز دارد.بنابراین افرادمشاغل گوناگون ویژگیهای متفاوتی دارند ( جعفری ،1391) . ثالثا: سازش شغلی دو بعدی است. بدین معنی که عوامل درونی و بیرونی در ایجاد آن موثرند. سازش شغلی تعاملی بین خصوصیات فردی و شرایط شغلی است و عوامل متعددی در ایجاد آن موثرند.
نظریه روان پویایی: در این نظریه، کار وسیله ای برای سازش با جامعه و بروز دادن مقبول غریزه جنسی است. توجه به نیازها وتامین آن از طریق اشتغال بخش دیگری از این نظریه راشامل می شود. مزلو ضمن بررسی نیازها در انتخاب شغل و تاثیر آن در اشتغال معتقد است تا زمانی که نیازهای اولیه ارضاء نشوند نیازهای عالی ظاهر نخواهند شد. در این نظریه "نیاز" محرک رفتارست و ارضای نیاز نقش بسیار مهمی در سازش شغلی به عهده دارد ( جعفری ،1391)
ادامه دارد ...