قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 45 صفحه
کد فایل: mb 373
بهداشت روانی علاوه براینكه هدف هر جامعهای به شمار میآید. معیاری برای سلامت فرد نیز محسوب میگردد. این اصطلاح دارای معانی متعددی است كه از جامعهای به جامعه دیگر، فرهنگی به فرهنگ دیگرمتفاوت است به همین دلیل در روان شناسی، الگوها و دیدگاههای متفاوتی نسبت به سلامت روان وجود دارد (اندل، 2009). در ذیل به این دیدگاهها اشاره میگردد. از نظر دایان سلامت روان، توانایی ما را در درك واقعیت (همانگونه كه روی میدهد) در پاسخ دادن به چالشهای آن و در پیش گرفتن تدابیرخردمندانه برای زندگی افزایش میدهد.
ویژگیهای اشخاص سالم از نظر دایان به شرح زیراست: - توانایی انجام وظیفه و مسئولیت شخصی. - قابلیت برقرار كردن روابط انسانی با دیگران. - داشتن برداشتهای واقع بینانه از انگیزههای دیگران. - برخورداری از فرایند تفكر و اندیشه خردمندانه و منطقی (هندرسون، 2007). اریكسون ، نظریه پرداز روانی- اجتماعی، مشخصات انسان سالم را این گونه بیان مینماید.
- دارای اعتماد به خود و دیگران می باشد. - توانایی كنترل خود و احساسات خود را دارند. - دارای توانایی پذیرش مسئولیت و همچنین شایستگی و مهارت در امور زندگی هستند. - هویت واحد و روشن و توانایی برقراری روابط صمیمانه با دیگران هستند. - توانایی راهنمای دیگران به خلاق بودن و پذیرش خویشتن به عنوان شخصی واحد آن چنان كه هست را دارند (كارسون، 2007).
انسانهای سالم از نظر الكساندر (1965) دارای معیارهای سلامت روانی ذیل هستند: 1- دارای فعالیت ذهنی مثبت هستند. از بررسیهای به عمل آمده چنین نتیجهگیری شده كه افراد نوروتیك و اشخاص ناسالم فاقد این خصوصیت هستند و فعالیت مفید ذهنی میتواند برای ارزیابی سلامت روانی مورد استفاده قرار میگیرد.
ادامه دارد ...