قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 25 صفحه
کد فایل: mb 384
شیوههای مقابله، تواناییهای شناختى و رفتارى هستند كه توسط فرد در معرض استرس به منظور كنترل نیازهاى خاص درونى و بیرونى كه فشارآور بوده و فراتر از منابع فردى میباشند، به كار گرفته میشوند. در همین راستا مقابله دینى به عنوان روشى كه از منابع دینى مانند دعا، نیایش، توكل و توسل به خداوند و… براى مقابله استفاده میکند، تعریف شده است.
یافتههای اخیر نشان دادهاند، از آن جا كه این نوع مقابلهها هم به عنوان منبع حمایت عاطفى و هم وسیله اى براى تفسیر مثبت حوادث زندگى هستند و میتوانند به كارگیرى مقابلههای بعدى را تسهیل نمایند، از این رو به كارگیرى آنها براى بیشتر افراد مفید است. دین به طور اعم ارتباط انسان با خالق هستی و اعتقاد به حضور دائم او، میتواند در ایجاد بهداشت روانی و درمان بیماریهای روانی تأثیر بسزایی داشته باشد.
داشتن معنی و هدف در زندگی، احساس تعلق داشتن در زندگی به منبعی والا و امیدواری به کمک و یاری خداوند در شرایط مشکل زای، برخورداری از حمایتهای اجتماعی و ... همگی از جمله منابعی هستند که افراد متدین با برخورداری از آنها میتوانند در مواجهه با حوادث فشارزای زندگی آسیب کمتری را متحمل شوند. (هینز و همكاران، 1991).
بی پناهی، احساس بی کسی و پوچی که در بیشتر اختلالهای روانی به چشم میخورد، در اعتقاد به وجود یک، حامی مقتدر و پناه دهندده که مصدر نیکیها و کارهای خیر است رگ میبازد و در بالا بردن بهداشت روانی او موثر است. (قریشی راد، فخرالسادات، 1385).
ادامه دارد ...