قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 54 صفحه
کد فایل: mb 434
اخلاق حرفهای در حوزه دین بهطور عام و در حرکت اصلاحی انبیاء بهطور خاص، جایگاهی ویژه دارد؛ چه آن را به معنای «خلقوخوی حرفهای» که به مسئولیت و الزامات اخلاق فرد در شغل او محدود میشود، بدانیم –که این تعریف را تعریف حداقلی و سنتی از اخلاق حرفهای مینامند و یا آن را به معنای مسئولیتهای اخلاقی بنگاه و سازمان فرض کنیم که همه ابعاد سازمان و اخلاقیات شغلی را در برمیگیرد و در برابر دانشی که از مسائل اخلاقحرفهای در کسبوکار بحث میکند، قرار دارد. درواقع در آموزههای دینی موضوعات فراوانی درباره اخلاق حرفهای به چشم میخورد.
در دعوت انبیاء سخن از این مقوله بسیار است. مانند این آیه قرآن که شعیب (ع) خطاب به قوم خود میگوید:«...فاوفوا الکیل و المیزان و لا تبخسو الناس اشیاءهم و لانفسدو فی الارض بعد اصلاحها ذلکم خیر لکم ..». حضرت علی (ع) بارها در نامههایش به مالک اشتر به برگزیدن مسئولان و کارگزاران بااخلاق و شایسته تأکید میفرماید و مشاهده میشود که امام بیش از هر چیز بر اخلاق اداری تأکید میکنند و آن را ملاک و معیار معرفی مینمایند.
در منظر ایشان آنچه مایه برتری آدمیان و سبب تعالی آن میشود، کاربرد کرامتهای اخلاقی است و استفاده از این کرامتها در اداره امور نقش اساسی دارد. از حضرت علی (ع) روایتشده که فرمودند: بر شما باد به مکارم اخلاق که آن سبب والایی است ( دلشاد تهرانی، 1379: 34-33).
ادامه دارد ...