قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 40 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 485 را دانلود کنید.
كودكان دو سوگرا داراي رفتاري متناقض و ناهمگن نسبت به مادر خود هستند. آنان به مادر خود نزديك مي شوند و مجاورت او را مي طلبند ولي با نزديك شدن مادر، خود را كنار مي كشند رفتارشان سرد و دوگانه است، در مواقع آشفتگي و پريشاني به سختي آرام مي شوند و مدتها به گريه ادامه مي دهند.
كمرويي از مشكلات اين كودكان است (شيور 2000 ؛ به نقل از عطار زاده، 1384) اين كودكان در موقعيت غريبه مشكل تر به آرامش مي رسند و بين رفتن به سوي مادر و يك شي جالب در نوسانند، اما به محض اين كه به آن شي نزديك مي شوند مانند كودكان داراي دلبستگي ايمن آزادانه و راحت به دستكاري و اكتشاف نمي پردازند و نسبت به اين كودكان در مقابل افراد ناآشنا محتاط ترند (كسيدي، 1994 ؛ به نقل از عطار زاده، 1384). مادران كودكان دلبسته ناايمن كه در موقعيت ناآشنا الگوي دو سوگرا نشان مي دهند، رويه همساني در مراقبت از كودك ندارند. گاهي در پاسخ دهي به كودك بسيار حساساند و بعضي وقتها توجهي به او ندارند و در مواقعي رفتارشان مزاحم و مخل فعاليت هاي كودك است.
اين مادران مشكلشان اين است كه شيوه و زمان تعامل آنها با نيازهاي كودك همخوان نيست (اينسورث ، 1992؛ به نقل از عطار زاده، 1384). آنها در برابر شريك زندگي احساس خصمانه و ميل به تصاحب دارند. افرادي كه دو سوگرا تشخيص داده مي شوند اغلب با خانواده اصلي خود به سر مي برند و وابستگي عاطفي خود را با والدينشان حفظ و براي خوشنود كردن والدين خود تلاش مي كنند. آنها حوادثي را كه در دوران كودكي برايشان اتفاق افتاده را بيان مي كنند اما توصيفهاي آنها سازمان يافته نيست (كولين ، 1996 ؛ به نقل از عطار زاده، 1384).
افراد سبك دلبستگي دو سوگرا (گرفتار مشغوليت ذهني) يك حالت آشفتگي، عصبانيت يا اشتغال ذهني منفعل با چهرههاي دلبستگي به طور خاص و روابط به طور عام دارند. هنگام يادآوري خاطرات دوران كودكي خيلي آسان در مشكلات و مسايل عشق و نفرت جذب مي شوند كه به اعتقاد آنها مشخصه تمامي روابط صميمي است. به وفور درگيري در روابط خانوادگي و تعارض هيجاني گذشته و حال را آشكار مي سازند. يك مفهوم منسجم از "خود"، جداي از ديگران و مستقل از افراد ندارند. خود را در آيينه ديگران مي بينند. بنا به تحقيقات مري اينسورث حدود 10% كودكان در اين طبقه مي باشند.
ادامه دارد ...