قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 36 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 496 را دانلود کنید.
- دیدگاه مایر و سالووی ماير و سالووي(1997)«هوش هیجانی» را نوعي هوش اجتماعي و مشتمل بر توانايي كنترل هيجان هاي خود و ديگران و تمايز بين آنها و استفاده از اطلاعات براي راهبرد تفكر و عمل دانسته و آن را متشكل از مولفه هاي «درون فكري» و «ميان فردي» گاردنر مي دانند و در پنج حيطه به شرح زير خلاصه مي كنند: 1- خود آگاهي: به معناي آگاهي از خويشتن خويش توان خود نگري و تشخيص دادن احساس هاي خود به همان گونه اي است كه وجود دارد.
اداره هيجان ها:
به معناي اداره يا كنترل هيجان ها، كنترل احساسات به روش مطلوب و تشخيص منشاء اين احساسات و يافتن راه هاي اداره و كنترل ترس ها و هيجان ها و عصبانيت ها و امثال آن است. 3- خود انگيزي: به معناي جهت دادن و هدايت عواطف و هيجان ها به سمت و سوي هدف، خويشتن داري هيجاني و به تأخير انداختن خواسته ها و بازداري تلاش هاست. 4- هم حسي: به معناي حساسيت نسبت به علايق و احساسات ديگران و تحمل ديدگاه هاي آنان و بها دادن به تفاوت هاي موجود بين مردم در رابطه با احساسات خود نسبت به اشيا و امور است.
5-تنظيم روابط: به معناي اداره هيجان هاي ديگران و برخورداري از كفايت هاي اجتماعي و مهارت هاي اجتماعي است. 2- دیدگاه گلمن گلمن هوش هیجانی را از IQ جدا کرده و به نظر او هوش هیجانی شیوه استفاده ی بهتر از IQ را از طریق خود کنترلی، اشتیاق و پشتکار و خود انگیزی شکل می دهد. او مفهوم هوش هیجانی را در پنج حوزه قرار می دهد: آگاهی از هیجانات خود: خودآگاهی– بازشناسی احساس، آن گونه که رخ می دهد،محور اصلی هوش هیجانی است.
توانایی و کنترل لحظه به لحظه احساسات برای بینش روان شناختی و درک خویشتن، اساسی است. تعریفی که گلمن برای خودآگاهی کرده چنین است:«درک عمیق و روشن تر از احساسات، هیجانات، نقاط ضعف و قوت نیازهای خود». افرادی که به احساسات و هیجانات خود اطمینان بیشتری دارند، مهارت بیشتری در هدایت و کنترل وقایع زندگی از خود نشان می دهند، در کارهای خود دقیق هستند امیدواری آنها غیر واقع بینانه نمی باشد و مسؤلیتی را قبول می کنند که در حد توان باشد همچنین این افراد با خود و دیگران صادق بوده و خیلی خوب می دانند که هر نوع احساسی تا چه اندازه ای بر آنها و اطرافیان تأثیر می گذارند.
ادامه دارد ...