موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 47 صفحه
شماره فایل 549
رویکرد شناختی به شخصیت، منحصرا بر فعالیتهای ذهنی هشیار و بر شیوههایی تمرکز دارد که مردم توسط خود و محیط خود را میشناسند. یعنی این که چگونه آنها ادراک میکنند، ارزیابی میکنند، یاد میگیرند، فکر میکنند، تصمیم میگیرند و مشکلات خود را حل میکنند.
در این رویکرد، نیازها، به صورت فعالیتهای مجزای شخصیت نیستند بلکه همانند تمام جنبههای دیگر، توسط فرایندهای شناختی کنترل میشوند. کلی1 یکی از نمایندگان این مکتب، معتقد است که هر یک از ما درباره محیط خود، سازههای شخصی را به وجود میآوریم که به وسیله آنها رویدادها و روابط اجتماعی خود را بر حسب یک نظام یا الگو، تعبیر میکنیم و سازمان میدهیم. ما بر پایه این الگو درباره خودمان، افراد دیگر و رویدادها پیشبینی میکنیم و این پیشبینیها را برای تنظیم پاسخهای خود و هدایت اعمالمان به کار میگیریم.
بنابراین برای شناخت شخصیت، باید الگوهای خود و شیوههایی را که با آنها دنیای خودمان را میسازیم و سازمان میدهیم، درک میکنیم. به نظر «کلی» تعبیر ما از رویدادها از خود رویدادها مهمتر است. کلی مردم را شبیه دانشمندانی میدید که فرضیههایی را میسازند و آنها را در برابر واقعیت آزمایش میکنند.
او تصویری دلنشین و خوشبینانه از ماهیت انسان ارائه میدهد و ما را موجوداتی عاقل و دارای اراده آزاد می داند که قادر به تعیین سرنوشت خود هستیم.(اتکینسون2 و هیلگارد 3، ترجمه براهنی، 1375 ).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.