قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 27 صفحه
کد فایل: mb 414
كییز معتقد است كیفیت زندگی و عملكرد شخصی فرد را نمی توان بدون توجه به معیارهای اجتماعی ارزیابی كردوعملكرد خوب در زندگی چیزی بیش از سلامت جسمی، عاطفی و روانی است و تكالیف و چالش های اجتماعی را نیز در بر می گیرد. كییزمفهوم سلامت اجتماعی رابه معنی ارزیابی فردازعملكردش در برابر اجتماع بیان می كند.
سلامت اجتماعی به معنای کیفیت روابط فرد با افراد دیگر، نزدیکان و گروه های اجتماعی است و شامل پاسخ های درونی (احساس، تفکر و رفتار) که نشانگر رضایت یاعدم رضایت فرد از زندگی و محیط اجتماعی امن است(لارسن،1996) سلامت اجتماعی به توانایی فرد در تعامل موثر با دیگران و اجتماع به منظور ایجاد روابط ارضا کننده شخصی وبه انجام رساندن نقش های اجتماعی اشاره دارد(کییز وشاپیرو، 2004) . این ابعاد اجتماعی فرد سالم ، زمانی عملکرد خوبی دارد که اجتماع رابه صورت یک مجموعه معنا دار، قابل فهم و با امکان رشد و شکوفایی بداند(کییز،1998).
سلامت اجتماعی شامل سطوح مهارت های اجتماعی، عملکرد اجتماعی و توانایی شناخت هر شخص از خود به عنوان عضوی از جامعه بزرگتراست. شاخص های مهم سلامت اجتماعی شامل مشاركت فعال در زندگی اجتماعی، پذیرش مسئولیت،شناخت حقوق و وظایف خودبه عنوان یك شهروند، شناخت حقوق و وظایف دیگران و احترام به حقوق آنان، احترام به محیط زیست و تلاش در راه حفظ آن، شناخت فرهنگ و ارزش های اجتماعی، پرهیز از خشونت و داشتن شكیبایی و مدارا با دیگران (استون و جیکوب،2005).
به طورکلی مجموع نظریه ها درباره سلامت اجتماعی را می توان در سه رویکرد جمع بندی کرد: 1- سلامت اجتماعی به مثابه جامعه سالم؛ 2- سلامت اجتماعی به مثابه شرایط اجتماعی سلامت بخش 3- سلامت اجتماعی به مثابه جنبه ای از سلامت فرد در کنار سلامت جسمی و روانی.
ادامه دارد ...