موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 57 صفحه
شماره فایل 663
علت ديگر شکاف دیجیتالی را مي توان در ابعاد فرهنگي و نظام شخصيتي و نگرش افراد جست و جو كرد. گوردون آلپورت (1935) نگرش را چنین تعریف کرده است: «نگرش یک حالت آمادگی ذهنی و عصبی است که از طریق تجربه سازمان می یابد و بر واکنش خود نسبت به تمامی موضوعات و موقعیتهای وابسته به نگرش تأثیر مستقیم و پویا برجای می گذارد» الخالدی وال جابری (1998)معتقدندکه نگرش تشکیل شده است از احساسی که افراد دارند (اجزاء عاطفی) ، باور، (قطعات شناختی)، و برنامه ریزی برای انجام این کار ( اجزاء رفتاری) .
( چوآ،شی،2011 :1516) مبناي اين بحث در فرآيند جامعه پذيري نهفته است . فرآيند جامعه پذيري جرياني است كه طي آن يك فرد بخش عمده اي از نظام ارزشي و عناصر فرهنگي جامعه خويش را دروني كرده و به عنوان جزيي از نظام شخصيتي خود قرار مي دهد . طي اين فرآيند ، مسائل سطح كلان جامعه مانند فرهنگ يا نظام آموزشي با مقتضيات سطح خرد يا نظام شخصيتي افراد در هم مي آميزد . عاملي كه در اين بين رخ مي نمايد، گزينش هاي ارزشي و نگرشي افراد است كه طي جامعه پذيري از فرهنگ ، متأثر شده و انتخاب هاي ر فتاري افراد را شكل مي دهد .
تأثير اين عامل در توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات اصولاً به انتخاب ها و ترجيحات افراد برمي گردد كه فارغ از فرهنگ جامعه نيست؛ يعني در بسياري موارد افراد، اساساً فناوري اطلاعات و ارتباطات را به عنوان يك انتخاب مرجع نمي پذيرند و با وجود بسط تمامي مقدمات سخت افزاري و امكان مالي براي كار با اينترنت، تن به اتصال و كار با شبكه نمي دهند .
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.