موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 14 صفحه
شماره فایل 687
مفهوم سبك زندگی در ادبیات نظری جامعه شناختی از گذشته ای چندان شفاف برخوردار نیست گرچه به گمان مك كوایل اساس عدم شفافیت به نحوه اختلافات ناشی از طبقه اجتماعی بر سلایق, عادات, شیوه لباس پوشیدن و رفتارها مبتنی شده است اما گذشته سبك زندگی با منزلت اجتماعی پیوندی محكم دارد. بر این منوال كوئن سبك زندگی را شیوه زندگی طبقات گوناگون جامعه می داند به گونه ای كه هر طبقه, سبك زندگی ویژه و رویكردها و باورداشت های خاص و قابل قبول خود را دارد.
این مستند تا آن جا ادامه می یابد كه ماركس مرزهای مشخص طبقاتی را با تكیه بر عامل اقتصادی بین طبقات پرولتار و بورژوا با اشاره به شیوه زندگی آنان تعیین می كند.
دنیای اواسط قرن نوزدهم كه ماركس بر تحلیل آن همت گمارد, درگیر فرایند تولید بود و بر حول ارزش ها و فرایندهای مرتبط با آن سامان گرفته بود. در این دنیا مفهوم طبقه اجتماعی مفهومی بود كه تحلیل جایگاه آدمیان در نظام سرمایه داری را ممكن می ساخت. در تحلیل ماركسیستی جامعه نوظهور موقعیتی مسلط یافت حال كه مهم ترین تحول پدید آمده در قرن اخیر گسترش تاریخی مصرف بوده به نظر می رسد به مفاهیمی جدید برای تحلیل جامعه نیازمندیم كه بتوانند تحول پدید آمده را بروز داده و برنامه پژوهشی جدید را نیز پیش روی علوم اجتماعی قرار دهند.
ظاهرا مفهوم سبك زندگی چنین خصایصی را داراست. در ابتدای قرن بیستم تنها اندیشمندی كه سبك زندگی را در كانون نظریه خود قرار داد آدلر بود كه او هم نه از زاویه جامعه شناسی بلكه روان شناسی به این مفهوم نگریست(فاضلی,1382,صص 61 و 62).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.