موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 19 صفحه
شماره فایل 581
توانایی حل مسأله مهارتی حیاتی و اساسی برای زندگی در عصر حاضر است. برخی از صاحب نظران تأكید دارند كه این مهارت در سایه به كار گیری یك روش نظام مند و انتظارات مشخص، ارتقا می یابد(سید فاطمی و همکاران،1392). توماس توچ معتقد است كه رشد توانایی اندیشیدن و حل مسائل مهم تر از تربیت فنی و حرفهای فراگیران است.
در جامعهای كه سیستم تعلیم و تربیت آن بدون بحث و انتقاد، امور را میپذیرد و بدون تفكر آنها را منعكس میكند، خطر پدید آمدن انسان های فاقد توان و نیروی تفكر در جامعه زیاد میباشد(به نقل از فتحیآذر، 1382). مهارت حل مسئله فرایندی شناختی – رفتاری است كه افراد به واسطه ی آن استراتژی های مؤثر برای مقابله با موقعیت های مشكل یا مسئله زا در زندگی روزمره را شناسایی و كشف می کنند. حل مسأله یك مهارت حیاتی برای زندگی در عصرحاضر است.
امروزه در تمامی فعالیت ها، صاحبان امر به سوی مهارت های تفكر سطح بالا و حل مسأله، چه در حیطه ی عمومی و چه در حیطه ی فناوری، خواه در فعالیت های طبیعی و خواه در فعالیت های مسأله دار فراخوانده می شوند و در اغلب جوامع همه بر این عقیده اند كه باید بر افزایش مهارت های حل مسأله تأکید کرد.
در واقع واقع حل مسئله یك مهارت حیاتی برای زندگی در عصر حاضر است. حل مسئله مستلزم راهبردهای ویژه و هدفمندی است كه فرد به وسیله ی آن ها مشكلات را تعریف می كند، تصمیم به اتخاذ راه حل می گیرد، راهبردهای حل مسئله را انجام داده و بر آن نظارت می کند(به نقل از بهزاد پور و همکاران،1392).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.