موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 51 صفحه
شماره فایل 603
بیماری روانی اصطلاحی كلی برای مشكلات روانی جوی با ماهیت جسمی و روانزاد است. اختلال روانی امروزه اصطلاح قابل قبول تری از واژهی بیماری می باشد چون واژهی اخیر بیشتر با شرایط جسمانی در ارتباط است (بهرامی، 1381). امروزه اعتقاد بر این است كه اگر فرد از هوش هیجانی مطلوبی برخوردار باشد بهتر می تواند با چالش های زندگی مقابله كند. هیجاناتش را به طرز موثری كنترل نماید و در نتیجه از سلامت روانی بهتری برخوردار باشد (سیاروچی و همكاران، 2001، به نقل از نوری 1383)، از سویی دیگر هوش هیجانی پایین عاملی خطر بار در ابتلا به بیماری روانی است. اگرچه هوش هیجانی ایدهای نسبتاً جدید است، شواهدی وجود ندارند كه رابطه هوش هیجانی را با سبك های مقابله و سلامت روانی وارسی كرده باشند.
از زمانی كه پیتر سالوی و جان مایر تعریف هوش هیجانی را در اوایل سالهای 1990 صورت بندی نمودند، مدلهای چندگانه ای از هوش هیجانی مطرح شدند. در زمینه های روانپزشكی و طب روان- تنی متخصصان بالینی و پژوهشگران یك سازهی تقریباً مرتبط را به مدت تقریباً سی سال به كار برده اند كه از آن تحت عنوان الكسی تایمی (شكل در شناسایی و بیان هیجانات) یاد شده است (سیاروچی و همكاران، 2001، به نقل از نوری، 1383).
الكسی تایی در مقایسه با هوش هیجانی به نحو معتبرتری تعریف شده و داده های بیشتری از مطالعات وجود دارد كه حكایت از تأثیر الكسی تایمی بر زندگی روزمره ای انسان ها داشته باشد (سیاروچی و همكاران، 2001). آنان بر پایة مطالعات صورت گرفته در زمینهی آلكسی تایمی این مسأله را مطرح ساختهاند كه افراد دارای الكسی تایمی نمی توانند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار كنند یا به خوبی با موقعیت ها مقابل كنند و نیز بیماریهای روانی مختلفی كه همه حاصل آشفتگی های موجود در تنظیم هیجانات است، آنها را تهدید می كنند از این شواهدی می توان استنابط كرد كه خود آلكسی تایمی جلوه ای از نارسایی در هوش هیجانی است (سیاروچی و همكاران، 2001، به نقل از نوری، 1383).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.