موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 54 صفحه
شماره فایل : 653 mg
مقدمه شرايط كاملاً متحول و حاكم بر سازمان ها ، افزايش رقابت و لزوم اثربخشی آن ها در چنين شرايطی ، نياز آن ها را به نسل ارزشمندی از كاركنان ، بيش از پيش آشكار نموده است ، نسلی كه از آن ها به عنوان سربازان سازمان ياد می شود. اين كاركنان بی ترديد ، وجه مميز سازمان های اثربخش از غيراثربخش هستند چرا كه سازمان را موطن خود می دانند برای تحقق اهداف آن ، بی هيچ چشم داشتی افزون بر نقش رسمی خود عمل نموده و از هيچ تلاشی دریغ نمی کنند.
امروزه از تلاش های فراتر از حد انتظار ، داوطلبانه ، سودمند و مفيد ، تحت عنوان رفتارهای افزون بر نقش يا رفتار های شهروندی سازمانی و ياد می كنند. اكثر مديران نيز خواهان كا ركنانی هستندكه بيش از وظايف شرح شغل خود فعاليت می كنند. آن ها به دنبال كاركنانی هستند كه به فراسوی انتظارات می روند ، به ميل و خواست خود به رفتارهايی دست می زنند كه جزء وظايف رسمی شغلی شان نيست و به طور كلی رفتار شهروندی سازمانی بالايی دارند (رامین مهر ؛ هاديزاده مقدم ؛ احمدی ؛ 1388 : 67-66).
رفتار شهروندی سازمانی در دو دهه اخير مورد توجه بسيار قرار گرفته است و در واقع از حوزه خصوصی كم كم وارد حوزه عمومی شده است. در سال های اخير و به ويژه با آغاز قرن بيست ويكم تعداد مقالات و پژوهش ها در اين زمينه رشدفزايندهای داشته و همچنان نيز ادامه دارد ، چرا كه محققان زيادی تاثير مثبت رفتارهای شهروندی سازمانی بر اثربخشی سازمانی را تاييد نموده اند) دعایی و عزیزی ؛ 1391 : 31) . در این بخش به بیان تعاریف ، اهمیت و ضرورت ، مدل ها ، عوامل موثر و پیامد های مثبت و منفی متغیر رفتار شهروندی سازمانی می پردازیم .
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.