موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 36 صفحه
شماره فایل 650
بررسی های انجام شده نشان می دهد که هر کشوری سیستم منحصر به فرد خود را دارد و به اندازه کشورهای دنیا سیستم حاکمیت شرکتی وجود دارد. سیستم حاکمیت شرکتی در یک کشور با تعدادی عوامل داخلی از جمله ساختار مالکیت شرکت ها، وضعیت اقتصادی، سیستم قانونی، سیاست های دولتی و فرهنگ معین می شود. ساختار مالکیت و چارچوب های قانونی از اصلی ترین و تعیین کننده ترین عوامل سیستم حاکمیت شرکتی هستند. هم چنین، عوامل خارجی از قبیل میزان جریان سرمایه از خارج به داخل، وضعیت اقتصاد جهانی، عرضه سهام در بازار سایر کشورها و سرمایه گذاری نهادی بین مرزی بر سیستم حاکمیت شرکتی یک کشور تاثیر دارند.
تلاش های صورت گرفته برای طبقه بندی سیستم های حاکمیت شرکت ها، همواره با مشکلاتی روبرو بوده است. ساده سازی بیش از حد سیستم های مالی پیچیده و مالکیت توسط برخی از صاحب نظران و ارائه آن ها در یک و یا چند گروه، یادآور تلاش خواهران زشت برای پوشیدن کفش سیندرلا است.
با این وجود، یکی از بهترین تلاش ها که از مقبولیت بیشتری نزد صاحب نظران برخوردار است، طبقه بندی معروف سیستم های درون سازمانی و برون سازمانی است. فرانکس و مایر در سال 1994و شورت و همکاران در سال 1998 این نوع طبقه بندی را مورد بحث قرار داده اند. عبارت درون سازمانی و برون سازمانی تلاش هایی را برای توصیف دو نوع حاکمیت شرکتی نشان می دهند.
در واقع اغلب سیستم های حاکمیت شرکتی، بین این دو گروه قرار می گیرند و در بعضی از ویژگی های آن ها مشترک هستند. این دوگانگی حاکمیت شرکت ها ، ناشی از تفاوت هایی است که بین فرهنگ ها و سیستم های قانونی وجود دارند. با این همه کشورها تلاش دارند تا این تفاوت ها را کاهش دهند و امکان دارد که حاکمیت شرکتی در سطح جهانی به هم نزدیک شوند (یگانه،1384،ص ص 13-12).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.