موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 67 صفحه
شماره فایل : 769 mg
اگرچه بعضی اوقات در کاربردهای عملی لازم است که هوش هیجانی به عنوان یک سازه واحد محسوب گردد، ولی پیشنهاد میشود که هوش هیجانی به چهار شاخه تقسیم شود (طهرانی، 1386): شاخه اول - احساس و بیان هیجان: اولین شاخه یعنی احساس و بیان هیجان شامل بازشناسی و اداره نمودن اطلاعات کلامی و غیر کلامی از سیستم هیجان است.
هوش هیجانی بدون قابلیتهایی که در این شاخه وجود دارند غیر ممکن است. اگرهربار که احساسات ناخوشایند به وجود میآیند، مردم به آنها توجه نکنند، در مورد احساسات، معلومات بسیار کمی بدست میآورند. احساس هیجانی و عاطفی شامل ثبت، توجه و معنیسازی پیامهای عاطفی است. شاخه دوم- تسهیل تفکر به وسیله عاطفه و هیجان: این شاخه در مورد سهولت در فعالیتهای شناختی است. عواطف، ترکیبی از سازمانهای مختلف روانی، فیزیولوژی، تجربه شناختی و انگیزشی هستند. .عواطف از دو طریق وارد سیستم شناختی میشوند:
1- به عنوان احساسات شناخته شده، مانند کسی که فکر میکند (حالا من کمی غمگین هستم)؛ 2- به عنوان شناختهای تغییر یافته، مانند وقتی یک شخص غمگین فکر میکند (من خوب نیستم). تسهیل تفکر به وسیله عواطف بر این امر متمرکز است که چگونه هیجانها بر روی سیستم شناختی اثر میگذارد و به این ترتیب چگونه میتوانند برای حل مسائل به گونهای موثر، استدلال، تصمیمگیری و کارهای خلاق به کار روند؛ شاخه سوم- فهم یا ادراک عاطفی و هیجانی:
کسی که بتواند عواطف و هیجانها را درک کند، معنی آن را بفهمد و بداند که آنها چگونه با یکدیگر ترکیب میشوند و در طی زمان پیشرفته میگردند از نعمت ظرفیت درک جنبههای مهم طبیعت انسان و روابط بین اشخاص برخوردار است. هوش هیجانی با دانش زیربنایی سیستم هیجانی و عاطفی ارتباط دارد. توانایی اصلی در این سطح مربوط به توانایی نامگذاری عاطفه و هیجان با کلمات و بازشناسی روابط، میان نمونههای حالات عاطفی است. افرادی که از هوش هیجانی خوبی برخوردارند، دارای توانایی تشخیص اصلاحاتی است که برای توصیف عواطف در مجموعهای از کلمات آشنا و گروهی از عبارت عاطفی را که در طبقهای از کلمات نامشخص ترتیب یافتهاند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.