موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 45 صفحه
شماره فایل 675
سبك زندگی در لغت به معنای روشی است كه فرد در انجام یك فعالیت مشخص بكار میگیرد كه شامل الگوهایی از روابط اجتماعی، مصرف، سرگرمی، تفریح و لباس پوشیدن میباشد كه بازتابی كامل از ارزشهای اجتماعی، طرز برخورد، الگوهای رفتاری، عادات، علایق و دیدگاهای فردی در سراسر زندگی است كه در پی اجتماعی شدن بوجود میآید.
مفهوم سبک زندگی در اواخر دهه 1920 توسط روانشناسی به نام آلفرد آدلر بیان شد و هسته مركزی نظریه روانشناس فردی وی را شكل میدهد. و این مفهوم را به عنوان خود، شخصیت، فردیت، وحدت و یكپارچگی شخصیت، شكل دهنده فعالیتهای خلاق فرد، شیوه مواجهه با مشكلات، عقیده و نظر فرد درباره خود و مشكلات زندگی و نگرشی كلی نسبت به زندگی بكار برد. و بر این باور بود كه شیوهها وروشهای عملی هر فرد در دوران كودكی شكل میگیرد و از تعاملهای اجتماعی كه در سالهای اولیه زندگی رخ میدهد آموخته میشود.( هاشمی، 1386).
آدلر در خصوص پدید آمدن سبك زندگی معتقد بود كه همه انسانها به نوعی احساس كهتری مبتلا هستند كه با روش خاصی در صدد برطرف كردن آن هستند، این رویه منحصر به فرد برای جبران احساس كهتری، سبك زندگی افراد را ایجاد میكند.
سبك زندگی در سه دوره به كمال خود میرسد دوران كودكی، زمان شكلگیری پنج ریشه اصلی سبك زندگی است كه عبارتند از سلامتی و ظاهر، وضعیت اقتصادی- اجتماعی، نگرشهای والدینی، منظومههای خانوادگی و نقش جنسیتی، دومین بعد از سبك زندگی، نگرشها نسبت به تكالیف زندگی میباشد كه در دوران نوجوانی تحول مییابند این نگرشها عبارتند از نگرش نسبت به خود، نگرش به سوی مشكلات، نگرش به سوی دیگران، نگرش به سوی جنس مخالف و نگرش به زندگی، سومین بعد از سبك زندگی، تكالیف زندگی است.
وی بر سه تكلیف از زندگی تاكید دارد كه عبارتند از: دیگران، شغل، عشق و مسائل جنسی. سبك زندگی در بزرگسالی در اهداف و راههای رسیدن به آنها خود را نمایان میكند( فاضل، 1390: 143).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.