موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 63 صفحه
شماره فایل 716
اعتماد عبارت است از تمایل فرد به قبول ریسک در یک موقعیت اجتماعی، که این تمایل مبتنی بر حس اطمینان به این نکته است که دیگران به گونهای که انتظار میرود عمل نموده و شیوهای حمایت کننده را در پیش خواهند گرفت. به تعبیر فوکویاما: اعتماد، انتظاری است که در یک اجتماع منظم، صادق و دارای رفتار تعاونی خود را نشان میدهد. (شارعپور،1385، ص43) اعتماد پیششرط عمده و کلیدی برای موجودیت هر جامعه محسوب میشود و برای حل مسایل اجتماعی ضروری به نظر میرسد.
اعتماد باعث پیدایش آرامش و امنیت روانی میگردد و برای حرکت موفقیتآمیز اقتصاد و افزایش مشروعیت حکام و توسعه سیاسی ضرورت دارد. (جوادی یگانه و همکاران، 1384، ص138) آنتونی گیدنز اعتماد را به عنوان اطمینان از اعتماد پذیری اشخاص یا اتکاء به کیفیت یا ویژگی یک شخص و یا صحت عبارت و گفتهای توصیف میکند. به نظر وی، اعتماد به صورتی بلاواسطه، با مفهوم ساختار و نهاد از یک سو و خصلت جامعه مدرن از سوی دیگر مرتبط است، ساختار از نظر او بر اساس قواعد و منابع تکرارپذیر صورت میگیرد ویژگی تکرارپذیری و تداوم، همان عناصری هستند که وی در تعریف اعتماد نیز آنها را به کار میگیرد.
گیدنز به چهار زمینه اصلی مسلط بر فرهنگهای پیش از مدرن یعنی نظام خویشاوندی، اجتماع محلی، باورداشتهای مذهبی و سنت اشاره میکند، که به اعتقاد وی این منابع اعتماد، اهمیت خود را در جوامع مدرن از دست دادهاند. گیدنز معتقد است که در جوامع مدرن، هیچ یک از این چهار کانون اصلی اعتماد اهمیت ندارد و نظامهای انتزاعی جانشین نظام خویشاوندی، اجتماع محلی و سنت شدهاند. او در مباحث خود از سه اعتماد بنیادی، شخصی و انتزاعی(اعتماد به سازمانهای مدرن) نام میبرد.
به زعم وی در جوامع تحت تسلط نظامهای انتزاعی، فاصلهگیری زمانی و مکانی اعتماد بسیار مهم است. به عبارتی افراد به کسانی که پیوسته در معرض دیدشان هستند و فعالیتهایشان را میتوان مستقیماً مورد بازنگری قرار داد نیاز به اعتماد ندارد. ( گیدنز، 1377، صص129-37)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.