موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 31 صفحه
شماره فایل 727
در دیدگاه بالبی (1969) دلبستگی در دو سال اول زندگی در طول 4 مرحله به طور طبیعی رشد پیدا میکند: 1. مرحله پیش دلبستگی : که از تولد تا شش هفتگی را شامل میشود در این مرحله آنچه برای کودک اهمیت دارد وجود مراقبتی است که در آن غذا و آرامش باشد.
اینکه مراقبت توسط یک فرد آشنا یا ناآشنا ارائه شود برای آنها تفاوتی ندارد. 2. مرحله دلبستگی در حال شکلگیری : که از شش هفتگی تا شش الی هشت ماهگی را شامل میشود. در این مرحله کودکان حضور افراد آشنا و ناآشنا را تشخیص داده و به طور متفاوتی پاسخ میدهد. 3. مرحله دلبستگی مشخص : این مرحله از شش الی هشت ماهگی تا هجده الی بیست و چهار ماهگی را شامل میشود در طی این دوره کودک اضطراب جدایی را نشان میدهد. کودک غیبت مادر یا مراقبین را تشخیص میدهد. وقتی این مرحله فرا میرسد، دلبستگی برای کودکان، احساسی از امنیت را به وجود میآورد و مادر به عنوان پایگاهی از امنیت برای کودک محسوب میشود.
4. مرحله روابط دو جانبه : این دو مرحله از هجده الی بیست و چهار ماهگی و بعد از آن را شامل میشود. در این مرحله یک ارتباط عاطفی دو سویه بین کودک و مراقبین به وجود میآید که این ارتباط عاطفی به حفظ امنیت در کودک در طول دوره جدایی از مراقبین، کمک میکند. با تحریک بیشتری که در کودک به وجود میآید کودک زمان بیشتری را به جدایی از مادر به سر میبرد و هم کودک و هم مادر به حالت دو جانبهای میرسند که در آن مسئولیت خود را برای حفظ تعادل سیستم تقسیم میکنند (فیض آبادی، 1386).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.