موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 32 صفحه
شماره فایل 803
ویژگی مهم اسناد این است كه در دامنهی وسیعی از فعالیتها، افكار و رفتار انسانها ظاهر میشود و در پیامدهای مربوط به این موضوع رشد میكند به عنوان مثال هنگامی كه دانشآموزی در امتحان با شكست مواجه میشود، دلایل این رویداد را به خودش یا به عوامل محیطی اسناد میدهد (بل- گردلر ،1896ترجمه جاودان،1383).
هایدر (1953) اسناد را تلاش برای فهمیدن چرایی یك رفتار و نشانگر دلایل ادراكی از رویدادها و نتایجی كه برای فرد به دنبال دارد و روشهایی كه اشخاص برای قضاوت، تبیین و تفسیر علّی در مورد علت وقوع رفتار بیان میكنند، توصیف مینماید. (بل- گردلر، 1986) در نظریهی اسناد، علتهای ادراكی افراد، به دو دسته تقسیم میشوند؛ افراد با هستهی كنترل بیرونی و افراد با هستهی كنترل درونی. افراد با هسته كنترل بیرونی معتقدند علت پیامدهای رفتاری آنان وابسته به بخت و اقبال و یا مراجع قدرت است.
یعنی با گذشت زمان و طی تجارب خود به این نتیجه میرسند كه بین رفتار آنها و تقویتهای دریافت شده وابستگی چندانی وجود ندارد. بنابراین دریافت و یا عدم دریافت تقویتها را مستقل از نحوه رفتار خود و وابسته به شرایط و عوامل دیگری كه به طور عمده خارج از حیطه تسلط شخصی و غیرقابل كنترل هستند میدانند. (حسین چاری، 1375). افراد با هسته كنترل درونی علت ادراك شده را وابسته به خودشان میدانند و معتقدند عواملی نظیر شانس، مراجع قدرت و سرنوشت رفتار آنها را در اختیار ندارند . مفهوم هستهی كنترل، نخستین بار توسط راتر (1966)، در نظریهی یادگیری اجتماعی، مطرح شد.
در این تئوری، او تقویت را به عنوان تعیینكنندهی رفتار و ادراك فرد از منابع تقویتكننده را، به عنوان یكی از عناصر مهم وقوع یا عدم وقوع رفتار در آینده قلمداد نمود. (راتر، 1966 به نقل از خیرولیسی ، 1999،ترجمه جاودان ،1383).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.