موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 21 صفحه
شماره فایل 845
مفهوم تاب آوری براساس اصول اولیه نظریه دلبستگی قرار دارد و برخی از محققان و صاحبنظران بر این باورند که نظریه دلبستگی از ریشه های مفهوم تاب آوری است و بین نظریه ی دلبستگی با تاب آوری ارتباط وجود دارد .سبک دلبستگی را می توان به عنوان یکی از منابع تاب آوری در نظر گرفت که فرد را در مواجهه با خطر و شرایط ناگوار محافظت می کند و منعکس کننده توانایی تنظیم یا کاهش موثر پاسخ های هیجانی به رویدادهای ناگوار است.سبک های دلبستگی راهبردهای کنار آمدن با استرس را تحت تاثیر قرار می دهند .
الگوهای دلبستگی ، تعیین کننده ی قواعدهای عاطفی، شناختی و راهبردهایی هستند که واکنش های هیجانی را در افراد و روابط بین شخصی هدایت می کنند. بشارت و شالچی (1386) نقش دلبستگی ایمن ، سدسازی علیه آثار تنیدگی، تجربه درماندگی هیجانی و تسهیل مدیریت هیجان های درمانده ساز را تایید می کنند.
براساس نظریه دلبستگی، دلبستگی ایمن پایه ای برای ایجاد نقاط قوت و توانمندی های بشری است.این ویژگی باعث تسهیل رشد ویژگی های است که تحت عنوان صفات روانشناختی مثبت جای می گیرند؛ صفاتی مثل تاب آوری، خوش بینی، امید، عواطف مثبت، خلاقیت، عشق و بخشش است .دلبستگی ایمن ، مهارت های مقابله ، احساس ارزش و شایستگی در فرد را تقویت می کند. اضطراب را کاهش می دهند و ظرفیت سازش با تنیدگی را افزایش می دهند( علیزاده ،1392).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.