موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 94 صفحه
شماره فایل : 62 mg
میرموسوی در گزارشی از معصومیراد عنوان میکند که در تبیین اهمیت اخلاقکار میتوان به چند محور اشاره کرد: 1- نقشی که اخلاقکار در ارتقای بهرهوری دارد. 2- نقشی که اخلاقکار در فرآیند توسعه و پیشرفت کشور دارد. 3- نقشی که اخلاقکار بویژه اخلاقکار اسلامی در کاهش مفاسد اقتصادی و اجتماعی دارد. 4- تأکیدی که اسلام و آموزههای دینی آن بر رعایت اخلاق و موازین اسلامی کار دارد و در جامعه اسلامی باید مبنای عمل باشد. در خصوص بهرهوری عوامل متعددی نقش دارند، امّا در بین این عوامل، نیروی انسانی نقش کلیدی دارد. اثربخشی نیروی انسانی خود در گرو اخلاقکار است، اگر آنها کار را امری مشقتبار و بیهوده تلقی کند و از آن گریزان باشد، با اتکا به چنین افرادی دستیابی به بهرهوری مقدور نیست (1390: 11).
ًپيتر ويل - استاد دانشگاه مديريت اروپايی سوری - در پژوهشكده فرهنگ و انديشه اسلامی طی دو سخنرانی پی در پی، موضوع اخلاقكار را مورد بحث قرار داد، كه نشان میدهد اين مبحث از ديدگاه علمی تا چه اندازه گسترده و مورد توجه قرار دارد. وی معتقد است، وقتی به سازمانی نگاه میكنيم، ذینفعهای مختلفی نظير نيروی كار، مديران، سهامداران و مشتريان در آن وجود دارد كه واجد روابط مختلفی هستند، اين رابطه بايد به انتفاع طرفين بينجامد. ضوابط و معيارهايی كه اين انتفاع دو طرفه را محكم سازد در حوزه اخلاقكار قرار دارد.
به طوركلی، اخلاقكار در همه شركتها و تمام كشورها، بخصوص در كشورهای در حالت توسعه مورد نياز است. در جهان كنونی، موفقيت اغلب شركتها، وابسته به ميزان پایبندی صاحبان منافع به تعهدات آنهاست. اخلاقكار در طولانیمدت، باعث افزايش اعتبارِ شركت و رضايت بيشتر كاركنان و مشتريان و سودآوری بالاتر خواهد بود، كه در نهايت میتواند در ارزش سهام شركتها، مؤثر واقع و موجب افزايش درآمد و توليد ثروت بيشتر شود؛ يعنی در راستای اهداف اقتصادی و كارآفرينی نقشی مؤثر ايفا میكند (خانیجزنی،1387: 96).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.