موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 27 صفحه
شماره فایل : 77 mg
به طور كلی سه دیدگاه كلی در مورد توانمندسازی مطرح شده است. این سه دیدگاه عبارتند از رویكرد رابطه ای ، رویكرد انگیزشی و رویكرد روانشناختی . • رویكرد رابطه ای: در این رویكرد توانمندسازی زمانی تحقق می یابد كه سطوح بالای سلسله مراتب سازمان قدرت خود را با سایر افراد در همان سلسله مراتب سازمانی به اشتراك گذارند.
در این رویكرد مدیران و رهبران نقش های متفاوت و مهمی ایفا می كنند. این نقش ها عبارتند از: ایجاد هدف مشترك، تأكید بر تلاش كاركنان و تقدیر از آن ها و تمركز بر استراتژی هایی كه استقلال و خودگردانی را در تصمیم گیری ها مورد توجه قرار می دهند. • رویكرد انگیزشی: از این جنبه توانمندسازی به معنای "توان افزایی" بوسیله ایجاد انگیزش از طریق ارتقای خود باوری یاد می شود. توان افزایی عبارت از ایجاد شرایط لازم برای ارتقاء انگیزش افراد در انجام وظایفشان از طریق پرورش خود باوری و یا كاهش احساس بی قدرتی در آنها است.
برخلاف رویكرد ارتباطی كه هدف آن قدرتمندسازی و استراتژی آن توزیع قدرت در سازمان می باشد، در رویكرد انگیزشی، هدف توانمندسازی و استراتژی آن تقویت كفایت نفس می باشد. توانمندسازی به عنوان یك سازه انگیزشی با افزایش كفایت نفس افراد، آنها را ترغیب می كند كه انگیزه، منابع شناختی و مجموعه اقدامات لازم برای اعمال كنترل در رویدادها را در خود بسیج كنند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.