موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 72 صفحه
شماره فایل : 97 mg
برابری و مساوات برابری از مهم ترین ابعاد و بلکه اصلی ترین معنای عدالت است. معنای برابری این است که همه افراد صرف نظر از ملیت، جنس، نژاد و مذهب در ازای کار انجام شده از حق برابر به منظور استفاده از نعمت های مادی ومعنوی موجود در جامعه بر خوردار باشند. مبنای برابری این است که: انسان ها به حسب گوهر و ذات برابرند و از این نظر ،دو گونه آفریده نشدهاند.
یا به فرمایش رسول اکرم صلی الله علیه وآله :الناس کاسنان المشط:مردم مثل دانههای شانه هستند. اما آیا برابری ذاتی انسانها سبب برابری آنها در همه زمینه ها میباشند؟ وآیا تفاوت استعدادها و شایستگیهای افراد باعث نابرابری آنها با سایرین نمیشود؟ ارسطو برابری رادر لحاظ نمودن افراد در برخورداری از ثروت، قدرت واحترام میداند و معتقد است باید با هر کس مطابق با ویژگیهایش برخورد کرد. از طرف دیگر، عدهای بر پایی مساوات عادلانه رادر دادن ميزان آزادي معقول ميدانند تا ميدان براي فعاليت كليه افراد فراهم گردد.
به موجب اين كه مقدار فعاليتها وكوششها يكسان عقبتر. به عبارتي، معناي مساوات اين است كه هيچ ملاحظه شخصي در كار نباشد. برابري اجتماعي در سه عرصه سياسي، فرهنگي واقتصادي نمود مييابد. بسط و توضيح هر يك از اين موارد در قسمتهاي مربوطه به عدالت سياسي، اقتصادي و فرهنگي بيان خواهد شد (كيخا 1383، 163).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.