موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 41 صفحه
شماره فایل : 141 mg
بیتریده گسترش کارآفرینی میتواند گرهگشای بسیاری از مشکلات موجود در بخش اشتغال کشور باشد و راه توسعه همه جانبه را هموار نماید. اشتغال مترادف کارآفرینی نیست، اما یکی از نتایج مسلم کارآفرینی اشتغال است و یکی از ابزارهای موثر توسعه. اشتغال بهویژه وقتی که اساس کار بر استفاده از منابع و فرصتها میباشد کارآفرینی است. به همین دلیل است که حتی کشورهای کاملاً پیشرفته که حداقل نرخ بیکاری را دارند، به کارآفرینی دامن میزنند و البته کشورهای تهی از فرهنگ کارآفرینی، بیشترین نارساییها را بویژه در نظام اشتغال خود دارند (احمدپور داریانی، 1380).
خوشبختانه ضرورت ترویج و فرهنگ کارآفرینی، تربیت کارآفرینی و ایجاد زمینههای فعالیت این گروه مورد توجه قرار گرفته، لیکن هرگونه تلاش برای فعالیت این افراد، مستلزم حمایت دولت و دستگاههای متولی توسعه اشتغال به ویژه نظام آموزش عالی کشور و فراهم کردن زمینههای مساعد برای بروز خلاقیت و نوآوری کارآفرینان و دانش آموختگان دانشگاههاست. زیرا در این شرایط میتوان انتظار داشت که سایر اقشار جامعه بتوانند توان و مهارتهای خود را در این جهت معطوف نمایند و بدین ترتیب طیف وسیعی از بیکاران نیز دارای شغل مناسب و پایدار باشند (سالازار و دیگران، 1380).
سرمایهگذاری برای تمهید مقدمات و لوازم خوداشتغالی دانشگاهیان نظیر تسهیلات مالی، اطلاعرسانی، آموزش و فراهم کردن بسترهای قانونی، به دلیل توان تخصصی و قدرت نوآوری دانشآموختگان، در شرایط کنونی ایجاد فرصتهای شغلی انبوه بیکاران کشور بویژه فارغالتحصیلان بیکار اصلیترین و مهمترین دغدغه سیاستگذران و تصمیمگیران کلان کشور است. تجربیات موجود در زمینه اشتغال بیانگر این واقعیت است که تنها با تکیه بر سرمایهگذاری و حمایت دولت نمیتوان از پس بحران بیکاری بر آمد (حاجی یخچالی، 1390).
شاید تغییر رویکرد دانشجویان و دانشآموختگان از کارجویی به کارآفرینی به سبب درک همین مطلب است که در دنیای امروز، دانشآموخته ها نسبت با سایرین دارای مزیت رقابتی هستند و پا را از حوزه دانش و محفوظات خود فراتر گذاشته و در حل مسائل علمی آن محدوده تخصصی، مهارت داشته و موفق عمل کند (طالبی و زارع یکتا، 1387). یکی از چالشهای پیشروی جوامع مخلف، دانشآموختگانی هستند که تواناییهای فردی و مهارتهای لازم برای راهاندازی کسب و کار مناسب ندارند.
این امر آمادهسازی فارغالتحصیلان دانشگاهی را از طریق توسعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی در آنان ضروری میسازد. آنچه مسلم است این آمادهسازی نباید بعد از فارغالتحصیلی باشد، بلکه برای تحقق این امر لازم است طی فرآیند و حین تحصیل، مقدمات لازم فراهم گردد و موانع و محدویتها برطرف شوند. یکی از مهمترین این اقدامات تحت تاثیر قرار دادن نگرشها و گرایشهای کارآفرینانه دانشجویان است (امیری و مرادی، 1387).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.