موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 68 صفحه
شماره فایل : 161 mg
در سالهای اخیر مؤسسات آموزش عالی چه در جوامع غربی و چه در جوامع در حال توسعه، با تغییرات زیادی مواجه بودهاند. با ظهور اقتصاد دانشی، خطمشیهای ناظر بر آموزش عالی، متحمل فشارهایی شدهاند كه سبب گردیده، به عنوان ابزاری برای رقابتهای اقتصادی در بازارهای جهانی ایفای نقش كنند. این بدان معناست كه ارزشیابی و نگاه به آموزش و تحقیق دانشگاهی به طور فزایندهای از زاویه اقتصادی امكانپذیر شده است.
در تطابق با این تغییر خطمشیها و تغییر زاویه نگاه به دانشگاه، الگوهای تأمین سرمایه و سبكهای مدیریت دانشگاهها با تحولات كثیری مواجه شده است (قلیپور و همكاران، 15:1386). در بسیاری از كشورهای غربی ادارهای تحت عنوان دفاتر انتقال فناوری ، جهت تسهیل انتقال دانش تجاری شده از دانشگاهها به صنایع تأسیس شده است. نقش عمده این دفاتر، حفاظت از داراییهای فكری دانشگاه و نتایج پژوهشهای دانشگاهی و انتقال تجاری دانش از طریق واگذاری حق امتیاز اختراعات یا سایر انواع داراییهای فكری ناشی از پژوهشهای دانشگاهی به صنعت است (Siggle et al ,2004:115).
در همین راستا مدیران دانشگاههای ایران، در پی استراتژی تجاریسازی، به فعالیتهای تجاری زیر روی آوردهاند: تحقیقات مشترك دانشگاه و صنعت، مشاوره یا «فروش مهارت شخصی» به منظور حل مسائل مراجعین، راهاندازی سازمانها و شركتهایی كه در آنها با فروش نتایج تحقیقاتی، بهرهبرداری مالی صورت میپذیرد، ارائه آموزشهای كاربردی مبتنی بر شهریه، سخنرانیهای اعضاء هیات علمی در خارج از دانشگاه، پروژههای تحقیقاتی كه توسط گرنتهای دولتی یا شركتهای صنعتی تحت حمایت مالی قرار میگیرند، ارزیابی پتانسیل تجاری نتایج تحقیقات و عقد قراردادهای لیسانسدهی و حق اختراع (عباسی و همكاران ، 1386: 215).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.