موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 67 صفحه
شماره فایل : 769 mg
اگرچه مطالعات هوش هیجانی نسبتاً جدیدند، اما نظرات و مدلهای متعددی از هوش هیجانی ارائه شده است که در اینجا به چند مورد اشاره میشود: 2-1-8-1) مدل شبکه شایستگیهای عاطفی این مدل که توسط «گلمن» و «بویاتزیس » ارائه شده است یک بازنگری و پالایش در مدلی است که گلمن در سال 1998 بکار برد.
این مدل شامل چهار بعد خودآگاهی، خودمدیریتی، آگاهی اجتماعی و مدیریت روابط و دارای 20 مولفه است که به قرار زیر است (حسینی، 1385): الف- خودآگاهی : خودآگاهی در بردارندهی خودآگاهی عاطفی، خود ارزیابی دقیق و صحیح، و اعتماد به نفس است. خودآگاهی عاطفی: به معنی این است که افراد نسبت به عواطف خود و تاثیر آنها آگاهی و شناخت کافی دارند. افرادی که دارای این ویژگی هستند: ◄ میدانند چه عواملی را احساس میکنند؛ ◄ برای این افراد چگونگی تاثیر احساسات بر عملکردشان قابل تشخیص است؛
◄ به ارتباط بین احساساتشان و آن چه که فکر میکنند، انجام میدهند و یا بیان میکنند، آگاه هستند؛ ◄ از اهداف و ارزشهایشان آگاهی و شناخت کافی دارند. خود ارزیابی دقیق و صحیح: به معنای آگاهی فرد از محدودیتها و نقاط قوت خویش است. افرادی که دارای این خصیصه هستند: ◄ از نقاط قوت و ضعف خود آگاهند؛ ◄ اهل تفکر بوده و از طریق تجربه یاد میگیرند؛ ◄ به دنبال بازخوردهای روشن، دیدگاه جدید و آموزش مستمر هستند. اعتماد به نفس: به معنای اطمینان از ارزشها و ظرفیتهای خود است.
افرادی که دارای این خصیصه هستند: ◄با قدرت و احساس هویت، به معرفی خود میپردازند؛ ◄ بهرغم وجود فشارها و شرایط عدم اطمینان، به اراده عمل نموده و توانایی این را دارند که تصمیمات درست و منطقی اتخاذ نمایند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.