موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 27 صفحه
شماره فایل : 199 mg
در یک نظام اجتماعی، تقابل میان کنشگران، پایه و اساس نظام به شمار میرود. بر مبنای کنشهای هدفمند، این تقابل در راستای تامین اهداف نهایی کنشگران است. تقابل درمبادلات دائمی کالا و خدمات بین افراد و گروهها در هر تشکل سادهای از یک جامعه دیده میشود و این، جامعه را از یک طرف در تولید هنجارهای مشترک، هویت مشترک، اعتماد و اطمینان و از طرف دیگر روابط اقتصادی قوی با یکدیگر متحد میسازد (اسوندسن ، 2000).
منظور از سرمایه اجتماعی انسجام درونی فرهنگی و اجتماعی جامعه، هنجارها و ارزشهای حاکم بر تعاملات فیمابین مردم و نهادهایی است که این هنجارها و ارزشها در آن تعبیه میشوند. سرمایه اجتماعی به منزله چسبی است که انسجام جوامع را تضمین میکند و بدون آن هیچ رشد اقتصادی یا بهزیستی انسانی میسر نمیشود(فاین ، 2003).کلمن (1990) معتقد است سرمایه اجتماعی، به نوبه خود، هنگامی به وجود میآید که روابط میان افراد به شیوههایی دگرگون شود که کنش را تسهیل کند.
مفهوم سرمایه اجتماعی بر منافع بالقوه پیوندهای اجتماعی احاطه دارد (مگدول و بسل ، 2003). از دیدگاه کلمن، مفهوم سرمایه اجتماعی نشاندهنده آن است که چگونه ساختار اجتماعی یک گروه میتواند به عنوان منبعی برای افراد آن گروه عمل نماید. به دیگر سخن سرمایه اجتماعی عبارت است از ارزش آن جنبه از ساختار اجتماعی که به عنوان منبعی در اختیار اعضا قرار میگیرد تا بتوانند به اهداف خود دست یابند.
به عبارت دیگر، مفهوم سرمایه اجتماعی دارای دو جز مهم است: 1- سرمایه اجتماعی منابع جا گرفته در روابط اجتماعی را نسبت به روابط فردی نمایان میکند. 2- دسترسی و استفاده از منابع موجود در اجتماع تنها با عضویت در شبکههای اجتماعی مذکو قابل کسب است. بنابراین سرمایه اجتماعی یک جایگاه مشترک برای اعضا و شبکهها خلق میکند تا با استفاده از این سرمایه به سود و رفاه بالاتر رسند (سویمیناندا ، 2007). به بیان کلی ادواردز (2004)، عقیده دارد که، سرمایه اجتماعی به ارزشها و هنجارهایی مربوط است که از پیوندها و روابط متقابل گروهی اجتماعی تفاهم شده مردم نشات گرفته و به نوبه خود پدیدآورنده آن پیوندها و روابط نیز محسوب میشود.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.