موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 49 صفحه
شماره فایل : 206 mg
بررسی مسیر تاریخی مطالعات تعهد سازمانی حكایت از آن دارد كه این موضوع در سالهای اخیر مورد توجه گسترده واقع شده است و صاحبنظران علوم رفتاری با مطالعه و بررسی در حوزه تعهد سازمانی، تعاریف مختلفی از آن ارائه دادهاند. اوریلی و چاتمن (1986) تعهد سازمانی را به معنی «حمایت و پیوستگی عاطفی با اهداف و ارزشهای یك سازمان، به خاطر خود سازمان نه وسیلهای برای دستیابی به اهداف دیگر، تعریف میكنند.(نعمتپور، 1388، 17) تعهد سازمانی از نظر مورهد و گریفین(1989) «احساس هویت و وابستگی فرد به سازمان» میباشد.
از نظر آنان تعهد و پایبندی بر رفتارهای مهمی مانند جابهجایی و غیبت اثر میگذارد و میتواند پیامدهای مثبت و متعددی داشته باشد. كاركنانی كه دارای تعهد و پایبندی هستند، نظم بیشتری در كار خود دارند، مدت بیشتری در سازمان میمانند و بیشتر كار میكنند. (مورهد و گریفین 1374، 81) تعهد سازمانی نوعی نگرشی است كه میزان علاقه، دلبستگی و وفاداری كاركنان نسبت به سازمان و تمایل آنان به ماندن در سازمان را نشان میدهد. این نگرش میتواند ناشی از تمایل، الزام یا نیاز فرد باشد و دارای سه بعد عاطفی، مستمر و هنجاری میباشد (آلن و مییر 1991،64) .
بكر و كانتز (1992) تعهد سازمانی را «وابستگی فرد به سازمان به دلیل سرمایهگذاریهایی كه فرد در سازمان انجام میدهد و مزایای جانبیای كه از طریق كار در سازمان به دست میآورد» تعریف كردهاند . از نظر رابینز (1996)، «تعهد سازمانی، حالتی است كه فرد سازمان را معرف خود میداند و آرزوی باقی ماندن در سازمان را دارد» (رابینز 1385، 28).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.