موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 36 صفحه
شماره فایل : 276 mg
رفتار شهروندی سازمانی را می توان به عنوان یک منبع دانست که بین افرادی که پاداش های اجتماعی دریافت می کنند مبادله می شود . تئوری مبادله اجتماعی ( بلاو و آدامز ) یک چارچوب مناسبی را برای پژوهش در رفتار شهروندی سازمانی ارائه می کند . اکثر معاشرت های اجتماعی را می توان به عنوان یک ارتباط مبادله ای در نظر گرفت که بلاو (1964) این ارتباط را در دو طبقه دسته بندی می کند : اقتصادی و اجتماعی . در مبادله اقتصادی از طریق ثبت قراردادهای رسمی معنا پیدا می کند .
اما در مبادله اجتماعی افراد در جست و جوی موقعیت های دو جانبه ای است كه سود هر دو طرف مبادله را فراهم و تضمين مي كند . در اينجا نفس ارتباطات يك ارزش ذاتي فراتر از ارزش مبادله منابع به وجود مي آورد كه منجر به توسعه احساس تعهد شخي ، اعتماد و قدرشناسي مي گردد. تئوري مبادله اجتماعي بر مبادله داوطلبانه منفعت ها در بين طرفين مبادله دلالت دارد در اين چارچوب مي توان گفت كه رفتار شهروندي سازماني به عنوان يك منفعت در ميان ارتباطات تعامل اجتماعي مبادله مي شود .
مبادله اجتماعي بر اساس يك مبادله بلندمدت انصاف است كه احتياج به حسابرسي دقيق و صريح ندارد و بر اساس احساس دو طرفه از توزيع تعهدات به صورت كاملاً منصفانه است . اعتماد و ايمان ، شكل و زمانبندي اين تعاملات را تعيين مي كند و به گفته ارگان (1988) منجر به رفتارهاي شهروندي سازماني مي گردند .
بر طبق تئوري مبادله اجتماعي هنگامي كه فرد احساس دريافتي بالايي از سازمان داشته باشد رفتار شهروندي بيشتري از خود بروز مي دهد ، در مقابل اگر فرد احساس كند رابطه مبادله اي آنها نابرابر است رفتار شهروندي كمتري از خود نشان مي دهد ( دانايي فرد و همكاران؛ 1388 ، ص 7 )
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.