در مورد تعریف تعهد سازمانی و شاخص های آن توافق همگانی وجود ندارد. با توجه به همین تعاریف متعدد، درباره ی سنجش آن نیز توافق همگانی وجود ندارد (بکر ، 1992).
در مورد تعریف تعهد سازمانی و شاخص های آن توافق همگانی وجود ندارد. با توجه به همین تعاریف متعدد، درباره ی سنجش آن نیز توافق همگانی وجود ندارد (بکر ، 1992). اکثر محققان، تعهد سازمانی را یک حالت روانشناختی دانسته اند که رابطه ی کارمند با سازمان را شرح می دهد (روسیو ،1989).
عده ای آن را تمایل کارکنان برای باقی ماندن در سازمان می دانند (گروکسی ، 1996؛ هربی ناک و آلوتو ، 1972؛ لی ، 1971). تعاریف دیگر شامل دلبستگی به سازمان (مودی و دیگران، 1979)، هماهنگی اهداف شخصی و سازمان (بوچونان ، 1974) و بروز رفتارهایی برای پاداش های ارزشمند (مایر و آلن، 1984) است
کاشمن (1992)، تعهد سازمانی را درجه ای که یک شخص ارزش ها، اهداف، حس وفاداری و وظیفه شناسی به محل کار خود را درونی می کند، تعریف کرد و بیان کرد که به واسطه ی تعهد، یک هدف یکسان قوی در بین کارکنان و گروه های کاری شکل می گیرد. لوتانز، بک و تایلور (1987) معتقدند که تعهد سازمانی را می توان در سه ویژگی خلاصه کرد:
الف- اعتقاد قوی فرد نسبت به سازمان و پذیرش اهداف آن ب- تلاش فراوان و مشتاقانه در جهت دستیابی به اهداف سازمان ج- تمایل کامل برای باقی ماندن در سازمان بوت و همکاران (2005، به نقل از دربانیان، 1390)، تعریف دیگری از تعهد سازمانی ارائه می دهند، بدین ترتیب که پیوند روانشناختی بین کارکنان و سازمان برقرار می گردد، به نحوی که این پیوند احتمال ترک داوطلبانه سازمان را توسط کارکن به حداقل برساند. در جدول نیز تعاریفی از تعهد سازمانی توسط می لیانگ و همکاران (2009) ارائه شده است. علاوه بر تعاریف فوق، متخصصین تعهد سازمانی را شامل چند بعد دانسته اند و بر اساس آن الگوهای متفاوتی به وجود آورده اند که در ادامه به آن اشاره خواهد شد