موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 57 صفحه
شماره فایل : 325 mg
کانال توزیع مسیری است که طی آن، محصول و حقوق مالکیت آن از تولید به مصرف جریان مییابد. کانالهای توزیع معمولا زنجیرههایی از موسسههای مختلفاند که به غیر از عرضهکننده اصلی و استفاده کننده نهایی، واسطه نام دارند. هر واسطه برخی از فعالیتها را بر عهده میگیرد که خود محصول یا حقوق مالکیت آن را مستقیما به مصرف کنندهنهایی نزدیکتر مینماید، مانند عمدهفروشان که محصولات را از تولیدکنندگان میخرند و به خردهفروشان میفروشند.
به طور کلی فعالیتهای انجام شده در یک کانال توزیع به سه دستهی زیر قابل طبقهبندی میباشند: 1. فعالیتهای مربوط به تغییر مالکیت یعنی مذاکره خرید و فروش و کانال تجاری؛ 2. فعالیتهای مربوط به عرضهی فیزیکی محصول از قبیل حمل و نقل، انبارداری و شبکه توزیع فیزیکی؛ 3. فعالیتهایی که باعث تسهیل موارد فوق میشوند مانند گردآوری و پخش اطلاعات، ریسکپذیری، مدیریت منابع سرمایه و فعالیتهای پیشبرد فروش. توزیع فیزکی محصولات، وظیفه اصلی کانالهای توزیع است.
توزیع فیزیکی شامل حمل و نقل، مدیریت موجودی(انبارداری) و ارائه خدمات به مشتری است. واسطهها نیز میتوانند وظایف دیگری را بر عهده بگیرند که در کارایی بیشتر کانال و توسعه بازار موثر باشد. این وظایف شامل تحقیقات بازار، تبلیغات و برنامهریزی محصول میباشد. در بسیاری از سیستمهای توزیع، اعضاء در فرایند تفکیکسازی مشارکت میکنند.
این فرایند شامل وظایفی چون تجمعسازی، تفکیکسازی و تناسبسازی است. تجمعسازی فرآیند اجماع و جمعآوری محمولههای فردی است، با این فرایند میتوان حمل ونقل کالا رابه نحو مطلوبتر و با صرفهجویی بیشتر انجام داد. تفکیک سازی عبارت است از فرایند جداسازی کالا از نظر کیفیت، رنگ و اندازه. تناسبسازی معمولا درسطح خردهفروشی صورتمیگیرد. این فرایند در واقع انواع مختلف کالا را جهت پاسخ به ترجیحات مختلف مشتریان تامین کند.(لاولاک،1385).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.