موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 671 صفحه
شماره فایل 671
از میان عوامل اجتماعی که در پرورش کودک مؤثرند خانواده از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا در سالهای اولیه رشد ، بیشترین و مؤثرترین ارتباط کودک با خانواده اش است واعتقادات ، ارزشها و نگرش ها ی کودک توسط والدین به اوانتقال می یابد. اکثر روانشناسان علوم رفتاری هم معتقدندکه ساده ترین روش برای کمک به کودکان،آموزش والدین است ونهادهای آموزشی حتی اگر تجهیزات مدرن داشته باشند نمی توانند نیاز های روحی کودکان را فراهم کنند واین وظیفه بر عهده والدین است (سلحشور،1379).
آموزش خانواده و والدین در دهه های اخیر در اکثر کشورهای دنیا به عنوان یک امر ضروری در جهت ایجاد محیط خانوادگی مناسب برای رشد فرزندان و پیشرفت تحصیلی آنان مد نظر قرار گرفته است اکثر تحقیقات بر این واقعیت تأکید ورزیده اند که در امر تربیت فرزندان بایستی از آموزشهای جامع ، سازمان یافته واز پیش طراحی شده بهرمند شد (طالب زاده نوبریان ،1385).
همچنین نتایج تحقیقات روانشناسان پس از سالهای 1890 تاکنون ، این نکته را تأیید می کنند که پرورش وتکامل کودک در درجه اول با محیط خانوادگی و محل زندگی او رابطه وجود دارد .(تیموری ،1384). با این وضع امروزه با توجه به دستاورد های روانشناسان و نیز مسایل حاد تربیتی کودکان، روابط خانه ومدرسه وروابط فرزندان با یکدیگر ، عقیده بر آن است ، آموزش آکادمیک به تنهای کافی نیست و همه اعضاء خانواده به آموزش نظری دیگری هم نیازمندند ،آموزشهای که دانش مربوط به رشد عاطفی و هوش کودکان ،آگاهی از تعامل بین کودک ودیگر اعضای خانواده و... را در بر می گیرد .(مریم نورالدین ،1390).
بنابراین برای نجات خانواده وداشتن جامعه سالم ،لازم است هرچه بیشتر در تشکیل کلاسهای آموزش خانواده به شیوه ای که برای والدین جذاب ومفید باشد بکوشیم ؛زیرا ضرورت آموزش والدین و توجه دادن به نقش آنها در اصلاح رفتار فرزندانشان مؤثر ومفید بوده ودرمقایسه باخدمات کلینیکی که روانشناسان در موقعیت و زمان محدود می توانند تأثیردر مانی ایجاد کنند ،چنانچه آموزش به والدین داده شود میزان تأثیر آ ن در اصلاح رفتار کودک بیشتر خواهد بود (دور مانین ،2000).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.