موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 45 صفحه
شماره فایل : 258 mg
- مدل «سینک» و «تاتل» یکی از رویکردها به سیستم ارزیابی عملکرد مدل «سینک» و «تاتل» است که در شکل 2-6 نشان داده شده است. در این مدل ، عملکرد یک سازمان ناشی از روابط پیچیده بین هفت شاخص عملکرد به شرح زیر است(تانگن ، 2006): 1
- اثر بخشی که عبارت است از «انجام کارهای درست، در زمان مناسب و با کیفیت مناسب». در عمل اثربخشی با نسبت خروجیهای واقعی بر خروجیهای مورد انتظار معرفی میشود. 2- کارایی که معنای ساده آن «انجام درست کارها» است و با نسبت مصرف مورد انتظار منابع بر مصرف واقعی تعریف میشود. 3- کیفیت که مفهومی گسترده دارد و برای ملموستر کردن مفهوم کیفیت، آن را از شش جنبه مختلف بررسی و اندازهگیری میکنند. 4- بهرهوری که با تعریف سنتی نسبت خروجی به ورودی معرفی شده است.
5- کیفیت زندگی کاری که بهبود آن کمک زیادی به عملکرد سازمان میکند. 6- نوآوری که یکی از اجزای کلیدی برای بهبود عملکرد است. 7- سودآوری که هدف نهایی هر سازمانی است. شکل 2-6- هفت شاخص عملکرد(تانگن، 2006) اگرچه نسبت به زمان ارائه این مدل تغییرات بسیاری در صنعت رخ داده است، اما همچنان این هفت شاخص از اهمیت بالایی در عملکرد سازمان برخوردارند.
با وجود این، این مدل دارای یکسری محدودیتهای اساسی نیز هست. به عنوان مثال در این مدل به «انعطافپذیری» که یکی از ضروریات بازارهای دهه اخیر است توجهی نمیشود. همچنین محدودیت دیگر مدل بیتوجهی به مشتریان سازمان است(تانگن، 2006).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.