موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 36 صفحه
شماره فایل : 777 mg
در تحقیقات مختلف برای اعتماد ابعاد مختلفی تعریف شده است. در ادامه به طور مختصر به چند نمونه پرداخته میشود. 2-2-4-1) ابعاد اعتماد از دیدگاه توماس و اسچیندلر توماس و اسچیندلر بر اساس تحقیقات خود اركان كلیدی اعتماد را شامل این پنچ عامل میدانند (خنفیر و همكاران، 1388): صداقت: همان راستگویی و درستكاری است. این ركن مهمترین عامل در بین پنج عامل دیگر است به ویژه هنگامیكه یك فرد قابلیت اعتماد كردن بر فرد دیگر را ارزیابی میكند؛ شایستگی: تمامی مهارت¬ها و قابلیت¬های فنی- اجتماعی فرد را در بر میگیرد و به این اشاره دارد كه آیا فرد میداند درباره چه چیزی صحبت میكند؛
ثبات: ثبات این قابلیت را مدنظر دارد كه آیا میشود رفتار و گفتار فرد را مورد پیشگویی قرار داد؟ وجود تناقض بین گفتار و رفتار افراد باعث كاهش اعتماد از طریق كاهش ثبات میشود. این متغیر به خصوص در مدیران حائز اهمیت است؛ وفاداری: اشتیاق برای تامین منافع دیگران است. این ركن نقطه مقابل فرصت طلبانه عمل كردن است. وفاداری تمایل فرد به حفظ آبرو و حیثیت طرف مقابل را شامل میشود؛ رو راستی: نشان دهنده تمایل فرد به در میان گذاشتن آزادانه اطلاعات و افكار خود با دیگران است. صراحت به معنی بیان كل حقیقت و نه بخشی از آن و پرهیز از كتمان حقایق است. 2-2-4-2) ابعاد اعتماد از دیدگاه مایر و همکاران اعتماد سازمانی به دو بخش اعتماد فردی (اعتماد میان افراد) و اعتماد غیرفردی (اعتماد نهادی ) تقسیم میشود (Ellonen et al., 2008).
در سازمانها اعتماد به دو صورت فردی و غیرفردی (نهادی) وجود دارد. اعتماد فردی، مبتنی بر تعاملات است و از طریق ارتباطات خاص ایجاد میشود. این نوع اعتماد، به دو نوع اعتماد افقی (اعتماد میان کارکنان) و اعتماد عمودی (اعتماد میان کارکنان و مدیران) تقسیم میگردد (فاضل و همکاران، 1390). اعتماد فردی مبتنی بر شایستگی، خیرخواهی و قابلیت اطمینان است (Mayer and Davis, 1999) اعتماد غیرفردی مبتنی بر نقشها، نظامها و اعتبارات قابل درک به منظور اطمینان افراد است (Atkinson and Butcher, 2003).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.