موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 58 صفحه
شماره فایل : 843 mg
بیش از نیمقرن است که متخصصان و صاحبنظران تربیتی نقش سبکهای تفکر و یادگیری را در عملکرد انسان موردبررسی قرار دادهاند. بههرحال تا سالهای اخیر سبکها به شکل نامنظمی موردبررسی قرار میگرفت. این مطالعات باکار متخصصانی شروع شد که همهی آنها منشأ مفهوم سبک را به روانشناسی شناختی نسبت میدادند، برخی از آنان در ادبیات کلاسیک یونان ورنون (1973)، برخی از آنان در مفهوم تفاوتهای فردی ازنظر جیمز (1890)،
برخی در دیدگاه سبکهای زندگی آلپورت، برخی نیز در نظریه منسخ های شخصیتی یونگ (1923) مطرحشده است (استرنبرگ و گریگورنکو، 1997). ژانگ و استرنبرگ (2005) سبکهای عقلانی را بهعنوان یک اصطلاح کلی که دربرگیرندهی کلیه معانی سازههای اساسی یک سبک در دهههای اخیر بوده است بهکاربردهاند؛ مانند سبکشناختی، سبک مفهومی، سبک تصمیمگیری و حل مسئله، سبک یادگیری، سبک ذهنی، سبک ادراکی و سبک تفکر. سبک عقلانی دارای ابعاد متفاوتی چون بعد شناختی، عاطفی، فیزیولوژیکی، روانشناختی و جامعهشناختی است.
ازاینرو شناختی گفته میشود چون فردی که سبکی را برای پردازش اطلاعات به کار میبرد باید در چندین فرایند شناختی درگیر شود. ازاینرو عاطفی است چون به چگونگی پردازش اطلاعات مربوط به یک تکلیف ارتباط مییابد که بهطور مشخص احساس فرد را نسبت به یک تکلیف معلوم میکند.
اگر فرد بهطور ذاتی به آن علاقهمند باشد، برای مثال، شخص مکلف است از سبک تفکر قانونگذار استفاده کند یا رویکرد عمیقی به یادگیری داشته باشد. بالعکس، اگر فرد دیگری نسبت به آن کار بیتفاوت باشد، ممکن است از سبک تفکر اجرایی استفاده کند یا رویکرد سطحی به یادگیری داشته باشد (استرنبرگ، 1997).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.