قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 59 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 235 را دانلود کنید.
این ایده که سازمان ها می توانند یاد بگیرند به سالهای 1960 و 1970 بر می گردد.
سایرت و مارچ (1963) سازمان ها را مسئول تغییرات در محیط بیرونی از طریق سازگاری اهدافشان و تنظیم آن با محیط می دانستند.
این اعتقاد ایده هایی را که چگونه با سازمان سازگاری بیشتر داشته باشیم را توسعه داده و هدایت کرد.
این ایده به عنوان توسعه سازمانی شناخته شد (الکین و همکاران ، 2009).
یادگیری سازمانی هنگامی حاصل می شود که افراد در درون سازمان یک موقعیت مشکل آفرین و مسئله زا را تجربه کنند و از جانب سازمان درباره آن مسئله و مشکل به تحقیق و بررسی بپردازند.
موقعیت مشکل آفرین و مسئله ساز یعنی موقعیتی که در آن عدم سازگاری و تطابق بین آنچه مورد انتظار بوده و آنچه در عمل بدست آمده تا ما را به تعجب و شگفتی وا دارد.
این عدم سازگاری و نبود تطابق و تناسب موجب می شود که فرد به فرآیندی از تفکر، تجزیه وتحلیل و اقدام دست بزند.
این امر به نوبه خود منجر به آن می شود که تصویر فرد از سازمان و شناخت و برداشت او از پدیده سازمان تغییر کند و در نتیجه رفتار خود را تغییر دهد، طوری که نتایج حاصل به انتظارات نزدیک شود. این روند در حقیقت همان منبع فرایند یادگیری سازمانی است که موجب می شود ما تئوری را که در ذهن خود از سازمان و چگونگی اداره امور آن داریم، همواره تغییر دهیم و اصلاح کنیم (پرداختچی، 1383).
یادگیری سازمانی عبارتست از افزایش توان سازمان برای انجام کارهای مؤثر و کاراست. بنا براین عمل یادگیری در سازمان زمانی اتفاق می افتد که اولاً مدیران و افراد کلیدی سازمان نسبت به پدیده های مربوط به سازمان، فهم و بصیرت پیدا کرده باشند و ثانیاً این شناخت در کنار عملکرد آنها و مجموعه سازمان نمود پیدا کند (سنگه ، 1990).
علاوه بر سنگه محققین دیگری نیز تعاریفی از یادگیری سازمانی ارائه داده اند: به طور کلی می توان گفت که یادگیری سازمانی، یکی از ابعاد سازمان یادگیرنده است که به دو منظور به کار می رود، اولاً: به منظور آگاهی از نیاز های مختلف سطوح سازمانی و ثانیاً: به منظور ثبت و نگهداری دانش در حافظه سازمان به منظور کاربرد آن در عمل (ارتنبلاد ، 2004).
فرایند یادگیری سازمانی یادگیری سازمانی فرایندی است که طی آن سازمان از تجارب مشترک افراد در سازمان، دانش و بینش جدیدی را ایجاد می کند، که دارای پتانسیل نفوذ در رفتار و بهبود توانایی های سازمان است (ژمینه، واله 2011).
درباره فرایند یادگیری سازمانی می توان چهار مرحله اصلی (1- اکتساب / خلق اطلاعات، 2- تعبیر و تفسیر / انتقال اطلاعات، 3- به کارگیری اطلاعات / ایجاد دانش، 4- نهادینه کردن دانش) را بر آن برشمرد. مراحل چهارگانه یادگیری سازمانی در جدول 2-2 نشان داده شده است.
ادامه دارد ...